Hirdetés

15 éve startolt a legismertebb gaming márka



|

2006 óta velünk van az Asus ROG, ezek voltak az elmúlt időszak legemlékezetesebb mérföldkövei.

Hirdetés

Nagyon régóta lehet már játszani PC-n, de a gaming márkák csak jóval később jelentek meg. Az egyik első ezek közül az Asus Republic of Gamers, vagyis a ROG volt, amit még a már akkor is techóriásnak tekinthető Asus is kicsit félve indított útjára.

Aztán hamar kiderült, hogy éppen ez hiányzott a piacról, így hamar kinőtte magát a brand és ma már nem csupán PC-komponenseket, hanem monitorokat, routereket és akár mobiltelefont is választhatsz, amelyekben egy a közös: gaming mindenek felett.

Project G

A gaming egyet jelent azzal, hogy valami a lehető leggyorsabb, legmodernebb és ha lehet, tuningolható is. Az Asuson belül életre hívott Project G divíziónak éppen az volt a feladata, hogy egy ilyen, Pluto kódnevű extrém alaplapot alkossanak meg. Ez nem csupán sikerült nekik, de állandósult is a feladat, sőt, 2008-tól már videokártyák is készültek ROG márkajelzés alatt.

Hirdetés

A Matrix GeForce-ok nagy sikerült arattak a könnyű tuninggal megfűszerezve, az út pedig egyenesen vezetett a modern perifériák és monitorok irányába - így készülhetett el többek közt a ROG Swift PG278Q is. Sok világelső hardvert köszönthettünk ROG-színekben, így például ez a monitor volt az első WQHD G-Sync kijelző, vagy a Gladius egér, amelyben a mikrokapcsolókat saját magad cserélheted ki más karakterisztikájú kapcsolókra.

Asztalról táskába

Az asztali PC-k és perifériák mellett nagyon sokan már a notebookok világából ismerik a ROG-ot és annak könnyen felismerhető "szem" logóját. Már 2008-ban készült különleges ROG notebook, a G70, amelyben SLI-be kötött GeForce-ok dolgoztak, illetve másodlagos kijelző is akadt. Hasonlóan egyedi darab a ROG Zephyrus Duo 15, amely két, teljes értékű kijelzővel igyekszik elcsavarni a játékosok fejét.

Ha kevésbé az egyedi megoldások, és inkább a teljesítmény, az erő számít, akkor a Zephyrus M16 és a Strix Scar család szólnak neked, vagy az új ROG Flow X13, ami könnyű, mégis tud hardcore gaming élményt nyújtani.

Táskából zsebbe

A ROG márka már az okostelefonok világában is régi motorosnak számít. A ROG Phone 2018-ban indult és most épp az 5s hódít, méghozzá brutális teljesítménnyel, speciális irányítással és menő gamer külsővel.

A ROG megkerülhetetlen ökoszisztéma lett a számítástechnika több területén is, ez teljesen egyértelmű, azóta több konkurens is igyekszik felvenni vele a versenyt.

Az Asus az elmúlt 15 évet megünneplendő elkészített egy speciális (amúgy magyar gyártmányú) ROG Skate gördeszkát, amelyet ki is sorsol Facebook- és Instagram-követői között, a 2022-es évet pedig rögtön január elején jó néhány komoly újdonsággal nyitja, amikről természetesen mi is beszámolunk majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.