Hirdetés

20 GB VRAM-mal érkezik a Radeon RX 7900 XT



|

Az AMD új csúcskártyája kevesebb memóriát kap mint az RTX 3090, de a gyártó szerint nem ez a lényeg.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy november 3-án, magyar idő szerint este 10-kor egy élő adásban leplezi majd le az AMD az RDNA 3-as generációt és annak első körben érkező tagjait. A következő másfél hétben valószínűleg minden részlet ki is szivárog majd a modellek kapcsán, így nem sok meglepetésre számíthatunk a bemutatón, de biztosan meggyőző grafikonokkal készül Lisa Su csapata, így érdemes lesz becsatlakozni.

A legfrissebb pletykák alapján például az már biztosnak tűnik, hogy a felső kategóriás Radeon RX 7900 XT 20  GB GDDR6 VRAM-mal érkezik.

Hirdetés

A forrás szerint eredetileg ezt is 24 GB-tal szerelték volna, akárcsak az RTX 3090-et vagy RTX 4090-et, de végül visszavettek belőle, azt ugyanis majd az RTX 4090 Ti ellenfelének tartogatják. Az AMD-nél így is magabiztosak, és ha minden igaz, nemcsak felveszik majd a versenyt az RTX 4090-nel, de raszterizációs teljesítményben túl is szárnyalhatják azt.

Bár az AMD még semmit sem erősített meg hivatalosan, néhány adat ebben a táblázatban is biztosnak tűnik. Teljesítmény tekintetében hatalmas ugrást hoz majd az RDNA 3, miközben a jelek szerint messze nem lesz olyan energiaéhes, mint az Nvidia chipjei. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hova árazzák be magukat a pirosak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.