Hirdetés

200 milliárd forintnyi kriptovalutát loptak el a játékból, amiben rajzolt állatokat kell pároztatni és párbajoztatni



|

Súlyos támadás áldozata lett a legismertebb NFT-s játék, az Axie Infinity.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk a vietnami fejlesztésű Axie Infinityről, ami egy blokklánc-alapú játék, ahol nem helyettesíthető tokenként (NFT) kezelt rajzolt szörnyekkel (Axie-kkal) harcolhatunk, kereskedhetünk, sőt, akár pároztathatjuk is őket. Az Ethereum kriptovalutára épülő játék arról vált híressé, hogy közel 1,5 milliárd dollár bevételt termelt a felhasználóinak, a Fülöp-szigeteken pedig többen is vannak, akik már munka helyett, foglalkozásszerűen űzik. Most azonban csúnya folt esett az Axie Infinity hírnevén, nemrég ugyanis 611,5 millió dollár értékű kriptovalutát loptak el a játékot kiszolgáló Ronin hálózatról.

A jelenlegi árfolyam alapján ez több mint 200 milliárd forintos veszteséget jelent. Az ellopott kriptopénz nagy része Ethereum volt, ebből 173 600-at lovasítottak meg 586 millió dollár értékben, a maradékot pedig 25,5 millió dollárnyi USD Coin tette ki. A támadásról maga a fejlesztő Sky Mavis számolt be. Jelen tudásunk szerint ez lehet a decentralizált pénzügyek történetének legnagyobb rablása, a Poly Network tavalyi kifosztását is túlszárnyalva.

Hirdetés

A hackerek (vagy hacker) egy rejtett kiskaput használtak ki, amivel külső jóváhagyás nélkül bármilyen tranzakciót végre tudtak hajtani. A támadás még március 23-án történt, de csak napokkal később vették észre, amikor egy felhasználó jelentette, hogy nem tudta felvenni az Ethereumot a saját számlájáról. A Sky Mavis a hatóságok bevonásával nyomoz az ügyben.

A történtek után 27%-kal esett a Ronin kriptovaluta árfolyama, a támadás pedig tovább rombolhatja az Axie Infinity népszerűségét, miután az utóbbi hónapokban egyébként is csökkenésnek indult az aktív játékosok száma, amely a tavalyi csúcspontján a 8 milliós határt is átlépte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.