Hirdetés

2018-ban is nagyon drága lesz a RAM



|

A DRAMeXchange szerint 2018-ban sem tudja majd kiszolgálni a szektor a nagy keresletet, ezért marad a drága árazás.

Hirdetés

Elég régen halljuk, hogy a memória iránt olyan nagy a kereslet (ez részben az okostelefon-piacnak köszönhető), hogy a gyártók képtelenek azt kielégíteni. Ez persze egyre magasabb vételárakhoz vezetett - sajnos a helyzet jövőre sem javul

Hirdetés

A DRAMeXchange szerint a DRAM-gyártók 2018-ban sem tudják majd kiszolgálni a megnövekedett keresletet. 

Miközben a helyzetet eleinte az okostelefonos memóriaőrület táplálta, addig a jelentések szerint mostanra a Samsung, a Micron és az SK Hynix tudatosan úgy tervezi a gyártást, hogy a készletek alacsonyak legyenek, az árak pedig emelkedjenek. 

A TrendForce szerint ezek a gyártók korlátozzák a bővítéseket és a technológiai fejlesztéseket azért, hogy a jövő évi árakat olyan magasan tarthassák, mint az idei második félévben. Ezzel egészséges haszonkulcsra is szert tesznek. 

Jövőre a termelés mértéke 19,6 százalékkal emelkedik, azonban a kereslet ennél nagyobb arányban nő majd. Bár eleinte úgy tűnt, hogy 2018 megkönnyebbülést hozhat, most még komolyabb készlethiányokról beszélnek. 

Az árak így vagy a magas szinteken stabilizálódnak, vagy rosszabb esetben tovább emelkednek. 

A gyártók védelmére legyen mondva, hogy a félvezetők gyártása nem a világ legegyszerűbb dolga, a jelentések szerint pedig hely szűkében is vannak a cégek: új gyárüzemeket felhúzni pedig sok pénzbe és időbe kerül. Túlkészletes helyzetbe pedig az ágazat egyik szereplője sem akar kerülni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.