Hirdetés

2019-ben jönnek az AMD Matisse processzorai



|

A szivárgások szerint a Zen 2 architektúra az AM4-es Matisse processzorok formájában debütál, 2019-ben.

Hirdetés

Az AMD szerint a Zen-alapú Ryzen és Threadripper processzorok a lehető legrosszabb forgatókönyvet képviselik, ami az aktuális architektúra lehetőségeit illeti. A Zen érkezésekor ugyanis sok funkciót és fejlesztést félbehagytak az idő és a pénzügyi keret problémái miatt. 

Hirdetés

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az AMD jövőbeli processzorainak bőven van hová fejlődniük, és biztosak lehetünk az egyre jobb és jobb teljesítményben. 

Egy spanyol forrás állítólag belsős AMD-anyagokhoz jutott hozzá, amelyekből kiderült, hogy mik a cég 2018-as és 2019-es tervei. 

A jelenlegi Summit Ridge Ryzen processzorokat például asztali fronton a Pinacle Ridge CPU-k követik majd. Ezek még Zen-alapúak, 12 nm-esek, és második-generációs Ryzen processzorokként jobb teljesítményt kínálnak majd a megemelt frekvenciák nyomán (ám változatlan fogyasztással) . 

2019-ben aztán már a Zen 2 processzorok érkeznek, a fentebb említett komoly teljesítménynövelésekkel. Az AMD a kódnevekben is nagyot lép, és nyit a művészetek felé. A Zen 2 architektúrás processzorok első sorozata Matisse kódnév alatt fut majd be, de marad a 8-magos és 16-szálas felállás, az AM4-es foglalattal együtt. Így a lehetőségek kicsit korlátozottabbak, de a felhasználók jobban használhatják a platformot. 

Az APU-k mezőnyében a Matisse processzorok párjai a Picasso APU-k lesznek (2019-ben). Ezek a Raven Ridge APU-kat követik, elvileg jobb teljesítménnyel és kisebb fogyasztással. 

Miért a furcsa névválasztás? Matisse és Picasso egyaránt a XX. század legfontosabb és legmeghatározóbb szereplői közé tartoztak a művészetek világában - az AMD pedig úgy véli, hogy innovatív szereplő lesz a processzorpiacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.