Hirdetés

2,5 GHz-es órajel fölött hasít a Radeon RX 6800



|

A jelentések szerint túlhajtható az AMD Radeon RX 6800, méghozzá átlagosan 2532 MHz-re húzható a GPU órajele.

Hirdetés

CapFrameX nemrég érdekes kijelentéssel állt elő az AMD Radeon RX 6800-zal kapcsolatban. Az állítása szerint a kártya túlhajtható, méghozzá átlagosan 2532 MHz-re húzható a GPU. A referencia Boost Clock értéknél így jóval magasabb órajel is elérhető. Amennyiben mindez hiteles, akkor a Radeon RX 6800 széria nagyon beválhat majd a tuningkedvelők körében. 

Hirdetés

A legjobb az egészben, hogy a magas órajel nem társul extrémen magas hőértékkel, a GPU CapFrameX szerint csak 60 Celsius-fokra melegedett, a csúcsérték 63 fok volt. Ez egy túlhajtott kártyánál nagyszerűnek mondható, persze a hűtésről nem esett szó, az sincs kizárva, hogy fejlettebb hűtőt vetettek be a cél érdekében. 

Az mindenesetre szinte biztos, hogy amennyiben tényleg könnyedén elérhetőek a 2500 MHz feletti órajelek a Radeon RX 6000-es szériánál, akkor sokak kedvence lehet ez a sorozat, főleg a Radeon RX 6800 XT vagy RX 6900 XT. Hamarosan érkeznek a tesztek is, így teljesebb képet kapunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.