Hirdetés

35W TDP-vel 4,9 GHz-es órajel? Izgalmasnak tűnnek az új T-szériás Intel procik



|

Bár a gamerek elsősorban a K-val jelölt chipekre vadásznak majd, a jelek szerint a többi változatnak sem kell szégyenkeznie.

Hirdetés

Lassan, de biztosan közeledik október vége, amikor is várhatóan leleplezik majd az Intel 12. generációs Alder Lake chipjeit. A hivatalos bejelentésig marad a találgatás és a kiszivárgott információk szemlézése, de ha így haladunk, az Intelnek nem sok titka marad a hivatalos bejelentésre. Most a FanlessTech jóvoltából oszthatunk meg néhány specifikációt.

Hirdetés

Általában a K jelölésű chipek miatt vagyunk a legizgatottabbak, de ha valaki egy kompakt, alacsony fogyasztású, mégis combos gépet akar, annak érdemes inkább a T szériából szemezgetnie. Most ezek specifikációja szivárgott ki.

A táblázatból jól látszik, hogy a Core i9-12900T ugyanazzal a 8+8 magos konfigurációval érkezhet, mint a 12900K, de az órajelből vissza kellett venni, hogy beleférjenek a 35 W-os TDP-be. Ez a forrás szerint 4,9 GHz-es boostolt órajelet eredményez majd, ami 300-zal alacsonyabb a K-s változathoz képest. Ez a 300 MHz-es csökkenés egyébként egységesnek tűnik a többi chipnél is.

A hivatalos bejelentésig persze érdemes az adatokat pletykaként kezelni, de azért elég jó indikátorai annak, hogy mire számíthatunk a következő generációtól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.