Hirdetés

4,1 GHz-en ketyegett egy Threadripper 1950X



|

A bravúr persze szobai körülmények között nem működik, ez esetben természetesen folyadékhűtést használt a tuningmester.

Hirdetés

A callingthewolf fedőnevet használó tuning-szaki a Redditen osztotta meg az eredményeit, amelyeket az AMD Threadripper 1950X túlhajtásakor ért el. Persze a 16-magos és 32-szálas HEDT platformos processzor már önmagában is bivalyerős, de ehhez képest is sikerült durván meghajtani.

Hirdetés

A többszálas futásra optimalizált alkalmazások természetesen jelentős teljesítménynövekedést garantálnak bármilyen órajelemeléstől ilyen feltételek mellett. A Threadripper 1950X 3,4 GHz-es alap órajelét pedig 1,25 volton egészen 4 GHz-ig növelte az illető, 1,4 volton pedig 4,1 GHz-re sikerült felsrófolnia.

A bravúrhoz egy Thermaltake Water 3.0 folyadékhűtőt használt, illetve egy ASRock alaplapot, 8 x 8 GB memóriával. 

4 GHz-es órajelen a CPU 3337 pontot ért el a Cinebench R15-ben, míg 4,1 GHz-en 58 391 pontot szerzett a Geekbench 3-ban. A lenyűgöző eredményekből kitűnik, hogy a 16-magos szörnyeteg éppen olyan jól tuningolható, mint a 8-magos Ryzen 7 CPU-k.

Szavazz: szerinted milyen esélyekkel indul az AMD az új procikkal?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.