Hirdetés

4,8 GHz-ig tolhatod a Core i7-8700K-t



|

Ennyi a határ normál hűtés mellett, de ez könnyen elérhető. 5 GHz fölött ügyeskedni kell.

Hirdetés

Az Expreview jelentése szerint megvan az a határ, ameddig bátran tuningolható lesz az Intel 6-magos Core i7-8700K processzora, legalábbis hagyományos hűtési megoldások mellett. 

Hirdetés

Állítólag 4,8 GHz-ig egyszerűen felhúzható a processzor órajele, méghozzá extra hűtés nélkül. Aki azonban még komolyabb tuningot szeretne, esetleg az 5 GHz-es határt is átlépné, annak számolnia kell a gyorsan emelkedő hőmérsékletekkel. 

Aki a lehető legtöbbet szeretné majd kihozni a CPU-ból, annak muszáj lesz kupaktalanítania a Core i7-8700K-t. Ez ugyan a Core i7-7700K-nál nem volt törvényszerűen szükséges lépés, itt kettővel több mag dolgozik és termel hőt. 

Gyenge láncszem továbbá az Intel által továbbra is használt hővezető paszta, amely már a HEDT processzoroknál is megmutatta, hogy nem a legideálisabban teljesít. 

Természetesen egyelőre kár lenne minden új információt biztosra venni, elvégre a boltokban meg nem jelent termékeknél még változhat egy-két dolog. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.