Hirdetés

49 colos Mini LED-es gamer monitorcsodával készül az Acer is, csak épp féláron



|

Az idei év gamer monitorja címre nemcsak a Samsung pályázik , a tajvani fenyegetés sokkal barátságosabb árcédulával érkezhet.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy 2021-ben az extrém szélesvásznú hajlított monitorok új kiadásai képviselik a játékos élmények képalkotási csúcsát. A dél-koreai Samsung Odyssey monitorcsaládjának G9-es modelljének első kiadása igazán kimagasló vizuális hatást nyújtott, az új Mini LED-technológiával frissített verzió pedig még magasabb szintre emelte a megjelenítő HDR-jellemzőit.

Egy bökkenő van csak, hogy az előzetes árazás szerint a távol-keleti kereskedők körülbelül 4600 dollárra taksálják a G9 frissítését, ami ez elődmodellhez képest majd kétszeres szorzót jelent. Várható volt, hogy erősen irreális az árszabás, ugyanis most az Acer szinte pontosan ugyanazt mutatta be fele áron.

Hirdetés

Az EL491CRG9 típusszámú újdonság szintén a 49 hüvelykes ligában játszik, a 32:9-es képarányú 5120×1440 képpont felbontású panel mögött pedig az Odysseyben is felhasznált Mini LED-háttérvilágítás található. Ennek köszönhetően ez a monitor is tudja a DisplayHDR 2000-es szabványt, és az adatok szerint a 2000 nites fényerő mellő 4000:1-hez kontrasztarány tartozik.

A 240 Hz-es képfrissítésű, az AMD FreeSync és Nvidia G-Sync technológiákat támogató eszközhöz vélhetően ugyanazt a panelt használja az Acer, mint amit a dél-koreai versenytársa, ugyanakkor a promóciós anyagokban 12 bites színmélység kezelését jelzik az EL491CRG9-nél, míg a Samsung ennél az értéknél "csak" 10 bitet kommunikált. Nagy különbség ugyan nincs, de a kreatív szakemberek és tartalomgyártók számára döntő tényező lehet a nagyobb színmélység a vásárlás során.

Az árcédula összehasonlításakor azonban ez a kis különbség vélhetően háttérbe szorul, a két monitor között ugyanis kétszeres árkülönbség van, az Acer újdonságának mindössze 2600 dolláros árat prognosztizálnak, ami ugyan még mindig elég magas, de már egyáltalán nem az irreális, megfizethetetlen kategória a monitor tudásához képest. A hivatalos európai megjelenésről sajnos még nincs információnk, de minden bizonnyal még a nyári hónapok előtt megérkezhetnek az első darabok az öreg kontinensre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.