Hirdetés

5 gigabájtos GeForce GTX 1060 érkezik



|

A 3 és 6 GB memóriával szerelt változatok közötti résbe furakszik be, bár jó kérdés, nálunk megjelenik-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Nvidia további GTX 1060 variánssal bővíti a kínálatot, amelyben 5 GB GDDR5 RAM dolgozik. Ugyan a bejelentés még nem hivatalos, de már kiszivárgott némi infó az újdonságról.

Hirdetés

Az Expressview által közölt fotón a kártya GPU-ja látható (egészen pontosan egy GP106-350-K3-A1). Egy nappal az első hír után pedig a Videocardz töltött fel pár képet egy Gigabyte által gyártott változatról, a GeForce GTX 1060 5GB Windforce OC ráadásul egyedi hűtéssel rendelkezik.

A kiszivárgott infó szerint a Gigabyte modellje Gaming üzemmódban 1556 MHz alap órajellel működik, ami boostolva 1771-re kúszhat fel, míg OC módban 1582 MHz alap, és 1797 MHz turbó órajellel számolhatunk. A RAM 8008 MHz-en fut 160-bites buszon, így 160 GB/s sávszélességet érhetünk el. Ez másodpercenként 32 GB-tal gyengébb érték a 6 GB memóriával szerelt modelleknél, amelyek 192-bites busszal rendelkeznek, a CUDA megok száma viszont megegyezik, számszerint 1280.

A hír szerint a vállalat első körben kínai internetkávézók számára célozza be a komponenst. Ezek a helyek ugyebár már jó ideje nem csak internetezésre álltak rá, itt játszik egy csomó felhasználó, akiknek otthon egyáltalán nincs PC-jük, vagy nem alkalmas online játékra. És persze itt "dolgoznak" azok a sok ezrek is, akik pénzért játszanak, például felhúzzák a lusta nyugati játékosok karaktereit, vagy épp mindenfélét farmolnak számukra a játékban, míg ők odahaza alukálnak.

Szóval jó kérdés, hogy ez az 5 gigás változat megjelenik-e egyáltalán Kínától nyugatabbra, bár az még lehet egy szép kimenetele a dolognak, hogy a gyártók némelyest lejjebb tuszkolják a 3 gigabájtos modellek árát, hogy a 3 és 6 GB-os modellek közé árban is jól beférjen az újdonság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.