Hirdetés

5 GHz fölé feltornázható processzorral támadhat idén az AMD



|

Szép teljesítményt hozhatnak magukkal a Ryzen 7000-es CPU-k.

Hirdetés

Előreláthatólag valamikor idén fognak debütálni az AMD Zen 4-es architektúrájára épülő, Ryzen 7000-es szériához tartozó processzorok, amelyek mellé lehetséges, hogy már nem pakolhatunk DDR4-es memóriákat. Közben pedig megjelent egy benchmark-teszt, aminek köszönhetően fény derülhetett egy újabb, a fentinél némileg pozitívabb részletre.

Hirdetés

Az OpenBenchmarking adatbázisában bukkant fel az a 8 maggal és 16 szállal rendelkező processzor, ami gyaníthatóan az AMD egyik újdonsága lehet, méghozzá jó eséllyel a Ryzen 7 7800X. A teszt eredményét időközben már eltávolították, de nyilván az internet ezúttal is gyorsabb volt, így kiderült, hogy a CPU órajelét akár 5,2 GHz-ig is fel lehet turbózni, ami egyértelmű előrelépés az 5800X 4,7 GHz-es teljesítményéhez viszonyítva.

A szivárgás alapján egyébként úgy tűnik, hogy a Zen 4-es processzorok már beépített GPU-val (talán egy RDNA 2-es megoldással) fognak rendelkezni. A szóban forgó processzorban elvileg egy GFX1036 nevű apróság ketyeg. Persze ezeket az infókat érdemes a helyükön kezelni, mivel az efféle benchmark-tesztek nem mindig a megbízhatóságukról híresek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.