Hirdetés

5,8 GHz-en pöröghet az Intel következő generációs csúcsprocesszora



|

A Raptor Lake családot hivatalosan még nem leplezte le az Intel, de már elkezdtek kiszivárogni a legszaftosabb részletek a platform kapcsán.

Hirdetés

Várhatóan idén ősszel mutatkozik majd be hivatalosan az Intel 13. processzorgenerációja, a Raptor Lake, melynek zászlóshajója az i9-13900K lesz. Hivatalosan a kékek még semmit nem árultak el, de ahogy az előző években, úgy most is folyamatosan szállítják az infómorzsákat az iparági források, akik ezúttal is izgalmas pletykákkal próbálják feldobni a húsvéti szünetet.

Egy megbízható inteles szivárogtató, OneRaichu például már tudni véli, hogy az új csúcsmodell 2-300 MHz-et ver az előző királyra. A Raptor Lake-kel az E-magok számát 8-ról 16-ra, növelik, vagyis összesen 24 maggal és 32 szállal számolhatunk majd az új procik esetében, valamint bemutatkozik a 68 MB-osra hizlalt "Game Cache" is.

Hirdetés

A Ryzen 7 5800X3D esetében már láttuk, mekkora teljesítménynövekedést jelent a cache ilyen szintű növelése.

Ennek fényében teljesen realisztikusnak tűnik, hogy a Core i9-12900KS 5,5 GHz-es Boost Clockjához képest 5,8-at tudjon az új generáció. Ezzel együtt ugyanakkor minden bizonnyal az energiaéhsége is megugrik majd a chipnek: már az i9-12900KS is 260 wattot zabált, ha meg volt pörgetve, így a Raptor Lake chipek simán elérhetik a 300-at.

Egy biztos, egyre izgatottabban várjuk a hivatalos bejelentést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.