Hirdetés

6-magos Coffee Lake processzorokkal támad az Intel



|

A Core i7-es, a Core i5-ös és a mobilos sorozat is kap majd 6-magos modelleket.

Hirdetés

A jelentések szerint az Intel úgy érzi, hogy ideje felráznia a processzorkínálatát, ezért számos új Coffee Lake CPU bemutatására készül. 

Hirdetés

Néhány hónapon belül megérkeznek az új 6-magos processzorok, amelyek már a Coffee Lake architektúrára építenek. A csúcsot a Core i7-8700K jelenti majd, 3,7 GHz-es órajellel és HyperThreadinggel. A fogyasztása csupán 95 watt lesz, ami bezavarhat a Core i9-7800X eladásaiba. 

Lesz egy Core i7-8700 is, K betűs jelző nélkül, ami 3,2 GHz-es órajelen ketyeg. 

6 maggal frissül a Core i5-ös széria is. A Core i5-8600K 3,6 GHz-en ketyeg és 95 wattot fogyaszt, de HyperThreadingre nem képes. A Core i5-8400 szintén 6-magos lesz, de 2,8 GHz-es órajel és 65 wattos fogyasztás jellemzi. Ez közvetlen válasz lesz a Ryzen 5 sorozatra. 

Újít továbbá a laptopok világában is az Intel. Jön az első 6-magos mobilprocesszor, 2 GHz-es órajellel és 45 wattos fogyasztással. Érkezik továbbá az első 4-magos U szériás modell is, ami mindössze 28 wattal beéri. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.