Hirdetés

6666 MHz-es DDR4-rekordot hozott össze az Asus ROG részlegének tuningcsapata



|

A 6666 MHz-es sebesség elérése a DDR4 memóriáknál egy AMD Ryzen 7 4700GE processzor társaságában sikerült a ROG tuningmestereinek.

Hirdetés

Az Asus ROG tuningcsapata új rekordot állított fel: egy ROG Strix B550-I Gaming alaplap és egy AMD Ryzen 7 4700GE processzor segítségével 6666 MHz-es használták a Crucial Ballistix Max DDR4-es memóriáit. A rekord konkréten BAINBAO XE tajvani tuningmester nevéhez fűződik, és a HWBOT is hitelesítette. A gyártók számára továbbra is nagy dicsőség, ha ezt a rekordot meg tudják dönteni, így a G.Skill, a Micron és a Crucial rendszeresen rálicitálnak egymásra, ebben pedig a partnereik is segítenek. 

Hirdetés

Amikor gamergépről van szó, szinte már természetesnek tekintjük a DDR4-3200-as modulokat, miközben pár éve még a DDR3-1600 volt az általános. A CPU-k magszáma azóta megnőtt, a felhasználóknak pedig a memóriaigénye (legalábbis a cégek azt szeretnék, hogy így érezzük), így a gyártók minden generációval nagy újításokat próbálnak behozni. 

Volt idő, amikor az 5 GHz is rekordnak számított a DDR4-es memóriák világában, és most már számos kereskedő kínál ennyire gyors modulokat, a 3000 MHz az átlagot képviseli. Bizonyosak lehetünk abban, hogy a lassan érkező DDR5 még magasabb órajeleket hoz magával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.