Hirdetés

7,45 GHz-nél tart a Core i7-8700K



|

Rég volt, hogy Intel Core processzorral hasonló mutatványt sikerült valakinek elérnie.

Hirdetés

Az Intel Core i7-8700K-ról szóló tesztünket már olvashattátok, most pedig az az időszak következik, amikor a 6-magos, 12-szálas CPU-ból a tuningmesterek megpróbálják a legtöbbet kihozni. 

Hirdetés

Kovan Yangnak sikerült is elérnie az eddigi legjobb eredményt: extrém hűtéssel (természetesen folyékony nitrogénnel) egészen 7,45 GHz-ig húzta a CPU órajelét. 

Ez az eredmény abszolút rekord a Core i7-8700K történetében, és az összesített CPU-órajelversenyben is a hatodik legjobb helyezést jelenti. Rég volt, hogy valaki hasonló mutatványt vitt véghez egy Intel Core szériás processzorral. 

A bravúr egy MSI Z370 Godlike Gaming alaplappal, valamilyen DDR4-es RAM-mal és NVIDIA 8400 GS grafikus vezérlővel született. A szorzó értéke 73x volt. 

A közeljövőben további tuningrekordokra számíthatunk, der8auer például már korábban 7,3 GHz-re húzta a CPU-t. 

A tesztek általában egyetértenek abban, hogy a 8700K a nem HEDT-CPU-k közül a leggyorsabb fogyasztói modell, ami léghűtéssel könnyen felhúzható 5 GHz-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.