Hirdetés

7 nm-re váltanak az AMD Zen 2 CPU-k



|

Az AMD technológiai igazgatója elárulta, hogy a Ryzen sikere alatt térnének át a 7 nm-es technológiára.

Hirdetés

Az AMD nem akar olyan sokáig kitartani a 14 nm-es gyártástechnológia mellett, mint az Intel - a rivális négy x86-os mikroarchitektúrát épített rá. 

Hirdetés

Mark Papermaster, az AMD technológiai igazgatója elárulta egy interjúban, hogy a vállalat a Zen 2 és a Zen 3 mikroarchitektúrákat már a következő-generációs, 7 nm-es gyártástechnológiára építi. Kiderült azonban, hogy az átállás nem annyiból áll, hogy optikailag lekicsinyítik a terveket. Komoly technikai módosításokra van szükség, az AMD pedig úgy érezte, hogy ezeket most lehet igazán végrehajtani, amíg tart a jelenlegi Zen architektúra sikere. 

Az AMD kénytelen megduplázni a munkát, amit az újabb generáció fejlesztésére fordít, másképp és új eszközökkel kell terveznie, és még a támogatás is változik. 

Papermaster szerint a 7 nm-es technológia sokáig marad majd a piacon, a chiptervezőknek számos ráncfelvarrásra lesz lehetőségük, mielőtt a 4 nm-es korszak beköszöntene. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.