Hirdetés

8-magos Ryzen APU kerülhet a PlayStation 5-be



|

A pletykák szerint az AMD által összerakott, 8-magos Ryzen APU-t építi majd a Sony a PlayStation 5 konzoljába.

Hirdetés

Mindenkit meglepett, hogy a Sony PS-csapata kihagyja a 2019-es E3-at. Kivéve azokat, akik a Redditen követtek egy témát, egy nappal a bejelentés előtt. A RuthenicCookie néven működő felhasználó valahogyan nagyon sokat tud a Sony terveiről, sőt, a közelgő konzolokról is. 

Hirdetés

A pletykaáradatból kiderült például, hogy a PlayStation 5 is AMD chipet használ majd. A piacon járatosak tudják, hogy ez logikus lépés, a Sony pedig kénytelen fokozni a teljesítményt, hogy az Xbox One X méltó ellenfelét kiállítsa, és valódi 4K@60fps melletti megoldást nyújtson a gamereknek. 

A jelenlegi tervek alapján a PlayStation 5-be egy 8-magos Ryzen APU kerül majd, maga a konzol pedig 500 dollárba kerülhet. A Sony már jövőre megszellőztetheti a nagy újdonságát, de kereskedelmi forgalomba csak 2020-ba kerülhet, nagyjából az ünnepek előtt. Ennek fényében a fejlesztői kitek valószínűleg elkészültek, a specifikációkat jó eséllyel véglegesítették. Ez első- vagy második-generációs Ryzen chipet jelent. Azt nem tudni, hogy a Microsoft mivel válaszol majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.