Hirdetés

8,2 GHz-re húzták az Intel új csúcsprocesszorát, és ez még nem a teteje



|

A Core i9-13900K-ban bőven van még kraft a tuningőrültek szerint.

Hirdetés

Október 20-án kerül a boltok polcaira az Intel 13. generációs processzorcsaládjának új zászlóvivője, legalábbis ami a 2022-es évet illeti, hiszen az Intel Core i9-13900KS chipre csak valamikor 2023-ban számíthatunk. Az kékek már a rajt előtt egy kis kihívást szerveztek a tuningolóknak, ahol az évek óta legendaként tisztelt SPLAVE is tiszteletét tette, hogy megpörgessen pár processzort.

Mondanánk, hogy a tuningoló kezei alatt égett a munka, de épp az ellenkezője történt, hiszen a folyékony nitrogén segítségével -193 fokosra hűtötték az i9-13900K processzort, ami 24 maggal, 32 szállal, 68 MB cache-el dolgozik, az egymagos boost órajele 5,8 GHz, de minden magot is képes egyszerre 5,5 GHz-re húzni.

Hirdetés

A rekord kedvéért csak a 8 P-magot vették igénybe és az SMT-t is letiltották, alaplapként pedig a tuningolók egyik kedvencét, az ASRock Z790 Taichi-t használták.

SPLAVE 1,824 V-ot pumpált a processzorba, így sikerült elérni a 8,2 GHz-et, de szerinte simán van még ennél is több a chipben, a megjelenés után pedig meg is fognak próbálkozni azzal, hogy ezt kihozzák belőle. Az i9-13900K október 20-án 589 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.