Hirdetés

8K-s VR-headsettel rukkolt elő a Sony



|

Minden korábbinál részletesebb grafikát ígér a japánok fejlesztése.

Hirdetés

A techvilág egyik legfelkapottabb trendje most a virtuális valóságra épülő metaverzum, amely iránt olyan cégek érdeklődnek, mint a projekt kedvéért még nevet is változtató Facebook, a Microsoft, a Tencent vagy a Unity Technologies.

Ha hosszabb távon is kitart az őrület, akkor fényes jövő állhat a VR-eszközök piaca előtt, az Epic Games metaverzumos törekvéseit is támogató Sony pedig most egy ütős headsettel jelentkezett be a versengésbe.

A Sony Technology Dayen leleplezett 8K-s prototípusban két 4K-s lencse teljesít szolgálatot. A paneleknél a microLED technológiát alkalmazta a Sony kutatás-fejlesztési részlege, melynek révén egy viszonylag kicsi és könnyű eszközt alkothattak.

Hirdetés

A 8K-s felbontás előnyei a grafika részletességében mutatkoznak meg, amit egy virtuális autó belterének textúráival demonstráltak az alábbi filmben.

A prototípus másik nagy dobása az alacsony késleltetés: a kijelzők kevesebb mint 0,01 másodperc alatt kapják meg az adatokat, s így a mozgás is jóval valósághűbbé válik. A demót látva bizonyára sokakban megfogalmazódik, hogy milyen jól jönne mindez a PlayStation VR 2-be, ám ebben nem érdemes reménykedni, az eszköz ugyanis még csak a kísérleti fázisnál jár.

A projekt vezető mérnökei ugyanakkor a játékokat is megemlítették a technológia célterületei (pl. orvosi képzések, élő szórakoztató események) között, így nem kizárt, hogy a távoli jövőben 8K-ban élvezhetjük majd a PSVR sokadik generációjának exkluzív címeit.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.