Hirdetés

A chiphiány ellenére idén sokkal több videokártyát szállítottak le, mint tavaly



|

Méretes növekedés volt tapasztalható, amiből az Nvidia és az AMD is kivette a részét.

Hirdetés

Még mindig nem túl rózsás a helyzet a videokártyapiacon, hiszen a játékosoknak nemcsak a készlethiánnyal és a magas árakkal kell megküzdeniük, hanem olykor a kriptobányászokkal és a profitra vágyó nyerészkedők is.

Hamarosan az Nvidia és az AMD is enyhíthet a problémán, ami nem biztos, hogy ugyanakkora fejfájást okoz a gyártóknak, mint a felhasználóknak.

Hirdetés

A többek között piackutatással foglalatoskodó Jon Peddie Research ugyanis arról számolt be egy friss jelentésében, hogy 2020-hoz képest idén közel 26%-kal több videokártyát szállítottak le a gyártók. Az Nvidia és az AMD 12,7 milliónál is több hardverrel árasztotta el a piacot, ami a tavalyi eredménynél több mint egymillióval magasabb.

Van még egy érdekes aspektusa ennek a jelentésnek, mivel a számokat elnézve nem úgy tűnik, hogy a chiphiány a valódi oka annak, hogy nem jut elég friss GPU a játékosoknak. Elképzelhető, hogy a kriptovaluták térnyerése miatt már nem a PC-t használó gamerek, hanem inkább a bányászok lettek a gyártók célközönsége, és ha ez így van, akkor sanszos, hogy nem mostanában fognak helyreállni az elszállt árak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.