Hirdetés

A Cooler Master már gamer monitorral is támad



|

Quantum dot Mini LED panelekkel igyekeznek újat mutatni a gyártó újdonságai.

Hirdetés

Habár a Cooler Master elsősorban még mindig a gépházairól és a hűtési megoldásairól ismert, a tajvani cég már igen széles termékpalettával rendelkezik a billentyűzetektől a gamereknek szánt bútorokon át a monitorokig.

Az utóbbiak sorát gyarapítja az a két csúcskategóriás, quantum dot Mini LED kijelzővel szerelt megjelenítő, melyekről nemrég rántotta le a leplet az idén 30 éves gyártó.

A GP27-FQS és a GP27-FUS egyaránt 27 colos gamer monitorok, ám míg az előbbiben egy 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes, 2560 x 1440-es (QHD) felbontású AUO AHVA IPS panel dolgozik, az utóbbiba egy 16,7 millió színnel felvértezett verzió került, 3840 x 2160-as (UHD) felbontással. További különbség, hogy az FQS 165 Hz-es képfrissítést kínál, míg az FUS-nél 160 Hz a plafon.

Hirdetés

A többi specifikációt illetően nincs eltérés: azonos a 16:9-es képarány, a 600 nites SDR és 1200 nites HDR fényerő, a Mini LED 576-os local dimming, az 1000:1-es kontrasztarány, az 1 ms-os válaszidő, a Display HDR1000 szabványnak való megfelelés és az AMD FreeSync Premium támogatása is.

Mindkét monitoron 2 db, HDMI 2.1-es port található 48 Gbites sávszélességgel, melyek mellé 1 db DP1.4-es, 1 db 90W-os USB Type-C és 2 db USB Type-A csatlakozót is kapunk. További extra a beépített 2W-os hangszórópár. A monitorok hátoldaláról nem hiányzik a kötelező RGB-világítás sem, erről viszont nem tudni, hogy fix színnel üzemel, vagy a felhasználható is konfigurálhatja-e.

A Cooler Master GP27-FQS listaára 699 dollár (kb. nettó 220 ezer forint) lesz, a GP27-FUS árcédulásáját viszont egyelőre nem közölte a gyártó, ahogy a pontos megjelenési dátumot sem árulták el a tajvaniak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.