Hirdetés

A Corsair véletlenül kiszivárogtatta az első PCIe 5.0-s SSD-jét



|

Szédületes sebességet ígér a Corsair MP700, a gyártó eddigi leggyorsabb SSD-adattárolója.

Hirdetés

Új korszak nyílt a szilárdtest-meghajtók, vagyis az SSD-k teljesítményében, hiszen a gyártók már elkezdték leleplezni a PCI Express 5.0-t támogató adattárolóikat, melyek az AMD AM5-ös, valamint az Intel 600-as és 700-es alaplapokkal kompatibilisek.

A piac egyik közismert versenyzője a Corsair, amely nemrég látszólag véletlenül kiszivárogtatta a közelgő meglepetését, az MP700 néven futó NVMe 2.0-s SSD-t.

Elsőként a hardveres hírekre szakosodott Overclock3D vette észre, hogy a cég feltöltött egy videót a YouTube-ra a termékről, amit aztán gyorsan privátra is állított. Ebből arra következtethetünk, hogy véletlenül élesedett az anyag, de ez igazából mindegy is, mert néhány információt még idejében sikerült kinyerni belőle.

Hirdetés

A portál cikke szerint a Corsair MP700 a PCIe Gen 5. szabványnak köszönhetően akár 10000 MB/s-os szekvenciális olvasási és 9500 MB/s-os írási sebességet kínál, az optimális hőmérsékletéről pedig egy alumínium hőelvezető rendszer gondoskodik, benne egy saját hűtőventilátorral. Az alábbi összehasonlítás alapján az MP700 nagyjából 40%-kal múlja majd felül a Corsair jelenlegi csúcs-SSD-je, az MP600 PRO XT sebességét.

A játékosoknak remek hír, hogy a 3D TLC NAND flash memóriára épülő meghajtó támogatja a Microsoft DirectStorage-et, amellyel villámgyorsan betöltődnek a kompatibilis címek. Az M.2 2280-as méretszabvány alapján készülő hardver áráról és megjelenési dátumáról viszont egyelőre nincs információnk, így ezek kapcsán valószínűleg meg kell várnunk a hivatalos leleplezést.

Addig némi kapaszkodót nyújthat, hogy az egyik nagy ár-összehasonlító oldal alapján a 2021 őszén megjelent Corsair MP600 XT Pro jellemzően 50 és 60 ezer forint közötti áron mozog a hazai boltokban, így ennél egész biztosan többet kell majd fizetni az MP700-ért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.