Hirdetés

A Diablo IV-et és a Hogwarts Legacyt is a Macre hozta az Apple új szoftveres megoldása, Whoopi Goldberg megnyugodhat



|

Már akcióban is látható a vadonatúj Game Porting Toolkit, amely rengeteg játékot tehet elérhetővé a Macen.

Hirdetés

Akit nem tántorít el a magas árazás, annak a Macek számos előnyt kínálnak a hosszú éveken át biztosított rendszerfrissítésektől az Apple-ökoszisztémán át a hagyományos PC-két felülmúló értéktartásig, a játékok azonban továbbra is a platform legnagyobb gyengeségének számítanak.

A cupertinóiak most megpróbálnak változtatni ezen, és a számos izgalmas bejelentést hozó WWDC 2023 fejlesztői konferencia megnyitóján külön szegmenst szenteltek a gamingnek. A cég egyik nagy dobása egy új szoftveres eszköz, ami megkönnyíti a windowsos címek átportolását.

Hirdetés

A Game Porting Toolkit (GPT) egy DirectX 11-es és 12-es játékokat célzó fordítási réteg, amelyet a lelkes modderek már el is kezdtek próbára tenni. Az alábbi Twitter-posztban a Cyberpunk 2077-et láthatjuk egy M1 processzorral és 16 GB memóriával szerelt MacBook Pro laptopon futtatva, de a r/macgaming Reddit-csoportban már az év elején megjelent Hogwarts Legacyről és a teljesen friss Diablo IV-ről is akadnak videók. Az utóbbit az Apáca show sztárja, Whoopi Goldberg is nagyon szeretné a Macjén játszani.

A GPT alapja a hasonló célból készült The Wine Projectet hajtó nyílt forráskód, a CrossOver, a hivatalos eszköztárba került megoldás azonban nem csodafegyver, a játékok tökéletes működéséhez aprólékos optimalizálás szükséges. Így aztán a maces gaming legjobb módja továbbra is a natív portok megvásárlása, még ha ezekből nincs is sok, és rendszerint jóval drágábbak is, mint az adott címek PC-s megfelelői.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.