Hirdetés

A Forspoken kellemetlen helyzetbe hozta az AMD-t, de főleg a játékosokat



|

Az Nvidia már 2014-ben felkészítette arra a kártyáit, amire az AMD még 2017-ben sem gondolt.

Hirdetés

Amikor a DirectX-et emlegetjük, hajlamosan vagyunk csak a főbb generációkra szűkíteni a beszélgetést, pedig ennél sokkal mélyebb a téma, hiszen ezeken belül is számos szint van, amit feature-levelnek hívunk. Ezt jó néhány AMD-tulajdonos most a saját bőrén tapasztalja meg, hiszen a Forspoken egyszerűen nem működik az RX 400 és RX 500-as videokártyákkal kompatibilitás probléma miatt.

Rendkívül kellemetlen helyzet állt elő, hiszen a nemrég megjelent Forspoken kizárólag olyan videokártyákon indul el, amit támogatja a DirectX 12_1-es feature-levelt. Ezt az Nvidia már a 2014-ben elrajtolt GTX 900-as szériával bevezette, az AMD azonban még 2017-ben sem használta, így még az AMD RX 500-as modellel rendelkező gamerek sem tudják elindítani a Square Enix legújabb játékát.

Hirdetés

Miközben az AMD híres arról, hogy a driver frissítéseivel jelentős teljesítménynövekedést tud eszközölni a GPU-inál, most éppen felsülnek a szoftverükkel. A gyártó egyelőre az Adrenalint sem frissítette, hogy megérkezzen a Forspoken optimalizáció az RX Vega, az RX 5000 és RX 6000-es videokártyákhoz, egyedül a 23.1.2-es béta driver kompatibilis a játékkal, az azonban csak az RDNA 3-as RX 7000-es GPU-kat támogatja. Így egy halom AMD kártya már 2 hónapja nem kapott frissítést, ami egyre égetőbb problémává kezd válni a gamerek számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.