Hirdetés

A gamerekre, a kreatívokra és a hétköznapi felhasznákókra lőnek a Samsung új monitorai



|

A Samsung több prémium megjelenítőt is bemutatott a CES alkalmából.

Hirdetés

Az év legfontosabb technológiai rendezvényeként a Las Vegas-i CES évről évre több száz új termék leleplezését hozza, az igazán gyors gyártók pedig már az esemény megnyitója előtt elkezdik a friss attrakcióik prezentálását. Így tett a Samsung is, amely nem várta meg a január 5-én esedékes nyitányt, és máris leleplezett négy vadonatúj monitort, gondoskodva lényegében az összes elképzelhető felhasználási területről.

Smart Monitor M8

A hétköznapi igények kielégítésére a munkára és szórakozásra egyaránt ajánlott 4K-s Smart Monitor M8-at (M80C) szánják a koreaiak, amely a megszokott 32 hüvelykes méret mellett immáron 27 hüvelykes kivitelben is elérhető lesz, és összesen négy színben (kék, zöld, rózsaszín, fehér) választhatjuk.

Samsung Smart Monitor M8
Samsung Smart Monitor M8

A 2K-s beépített kamerával felszerelt megjelenítő egy állítható magasságú, döntési és 90 fokos elforgatási lehetőséget kínáló állványon nyugszik, az okoskodásért pedig az integrált Samsung SmartThings Hub platform felel. Ez több száz eszköz csatlakozását és vezérlését teszi lehetővé, míg a SmartHubon keresztül olyan alkalmazásokhoz is közvetlenül hozzáférhetünk, mint a Netflix vagy a YouTube.

Hirdetés

Viewfinity S9

Itt már átlépünk a profi felhasználás terepére, a Viewfinity S9 (S90PC) ugyanis kimondottan a kreatív szakembereket célozza, s ennek megfelelően egy 4K-s felbontású 27 hüvelykes kijelzőt kapott, ami 99%-os DCI-P3 színskálával és Delta E ≦ 2   színpontossággal teszi alkalmassá a szerepére. A monitor matt borítással készül, így korlátozza a fényvisszaverődést és a tükröződést, minimalizálva a munka közbeni zavaró tényezőket.

Samsung Viewfinity S9
Samsung Viewfinity S9

Ami pedig a hatékonyságot illeti, a felhasználók USB-C és Thunderbolt 4 csatlakozókon keresztül kamerákat és más eszközöket köthetnek a monitorhoz, így könnyedén átvihetnek akár nagy méretű és nagy felbontású videófájlokat vagy más adathalmazokat a számítógépükre. A Viewfinity S9 sorozat 4K SlimFit kamerával rendelkezik, és támogatja a videokonferenciát a Samsung Smart Hubhoz tartozó alkalmazásokon, például a Google Meeten keresztül.

Odyssey OLED G9

Az Odyssey OLED G9 (G95SC) a játékosok szívét hivatott megdobogtatni, amire jó esélye is van a 49 hüvelykes, kettős quad-HD ívelt kijelzőjével. Az 1800R görbületű panel 32:9-es képarányt biztosít, 240 Hz-es képfrissítéssel, 0,1 másodperces válaszidővel és pixelenkénti kvantumpont megvilágítással.

Samsung Odyssey OLED G9
Samsung Odyssey OLED G9

A 1 000 000: 1 dinamikus kontrasztaránnyal valószínűleg senki sem fog panaszkodni a feketék mélységére, slusszpoénként pedig természetesen innen sem hiányzik Samsung Smart Hub-támogatás.

Odyssey Neo G9

Végezetül elérkeztünk a csúcsragadozóhoz: az Odyssey Neo G9-et (G95NC) a világ első dual UHD gaming monitoraként prezentálta a Samsung. Az ívelt (1000R) 57 hüvelykes készülék 7680 x 2160 pixeles felbontáson tárja elénk a kedvenc játékainkat, miközben mini LED megvilágítással és a VESA Display HDR 1000 szabvány teljesítésével is büszkélkedhet.

Samsung Odyssey Neo G9
Samsung Odyssey Neo G9

A 240 Hz-es képfrissítéssel és matt kijelzőborítással felvértezett monitor Display Port 2.1-kompatibilis, továbbá a Display Stream Compression (DSC) technológiát is támogatja.  

Cikkünk írásáig nem derült ki, hogy a Samsung pontosan mikor és milyen áron tervezi piacra dobni a frissen leleplezett monitorokat, de abban biztosak lehetünk, hogy nem lesznek olcsók, hiszen más-más műfajban ugyan, de mindegyikük a prémium kategóriában versenyez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.