Hirdetés

A GeForce RTX 40-es GPU-k is kiszivároghattak az Nvidia meghackelésével



|

Újabb titkok kerülhettek nyilvánosságra a vállalat szerveréről.

Hirdetés

Az elmúlt napokban mi is beszámoltunk róla, hogy a Lapsus hackerbanda behatolt az Nvidia rendszerébe, ahonnan 1TB-nyi érzékeny adatot lovasított meg. A zöldek ugyan később megpróbálták titkosítani az elemelt fájlokat, ám a támadók másolatot is készítettek, így feleslegesnek bizonyult az akció.

A cég közlése szerint a történtek nem zavarják meg a normál üzletmenetet, a hackerek viszont azt állítják, hogy nemcsak a kriptobányászat elleni korlátozó technológia (LHR) és a játékok felskálázásáért felelős DLSS forráskódját szerezték meg, de az RTX 50-es videokártyákat hajtó GPU-k kódnevét is tudni vélik.

Hirdetés

Most pedig egy újabb szivárgás látott napvilágot, amit szintén az Nvidia meghackeléséhez kötnek a híradások. Ezúttal az RTX 40-es GeForce-sorozatba szánt Ada Lovelace GPU-k sorozatszáma és a streaming multiprocesszorok (SM) mennyisége kerülhetett nyilvánosságra. Az alábbi Twitter-posztban az adatokból készült táblázat látható, amely az RTX 20-as kártyákban használt Turing- (TU) és az RTX30-as Ampere (AD) GPU-kkal is összehasonlítja az SM-számokat.

A legerősebb chip, az AD102 az RTX 4090-es és az RTX 4080 Ti videokártyákban kaphat helyet, és 71%-kal több, összesen 144 streaming multiprocesszort tartalmazhat, mint a jelenlegi, GA102-es megfelelője. Ezzel messze a csúcsvas lépné előre a legnagyobbat, az AD103, 104, 106 és 107 ugyanis állítólag csak 50% alatti mértékben fogja növelni az SM-számot.

Az adatokat ugyanakkor nem szabad készpénznek venni, hiszen nem garantált, hogy ténylegesen az Nvidia szervereiről származnak, s ha még így is lenne, az sem jelenti, hogy pontosan tükrözik a piacra kerülő hardvereket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.