Hirdetés

A hangunkkal irányíthatjuk a játékokat az Amazon új megoldásával



|

Az Alexa Game Control a Dead Island 2-ben debütál majd.

Hirdetés

Az idei Gamescom talán legnagyobb meglepetése volt, hogy végre láthattunk egy gameplay trailert a többszörös fejlesztőváltáson átesett, igencsak hánytatott sorsú Dead Island 2-ből, ám ezzel nem értünk az immáron akció-RPG-ként jellemzett zombis daráldával kapcsolatos hírek végére. Az Amazon ugyanis bejelentett egy új technológiát, amelynek segítségével hanggal irányíthatjuk a játékokat, az Amazon Game Control néven futó megoldás pedig a 2023. február 3-án rajtoló Dead Island 2-ben debütál majd.

A kiskereskedelemből meggazdagodott, de már a játékiparba is nyakig belemászott vállalatóriás leírása szerint a Game Controlhoz nem kell majd Amazon Echo-eszköz, elég lesz bármilyen mikrofon, amely csatlakozik a PC-nkhez vagy az Xbox konzolunkhoz.

Hirdetés

A két rossz hír, hogy csak az Egyesült Államokat jelentették be támogatott országként, és nem került szóba a playstationös megjelenés sem.

"Az Alexa Game Controllal a játékosok természetes és intuitív módon, a hangjukat használva végezhetnek játékbeli műveleteket, például interakcióba léphetnek az NPC-kkel, vagy fegyvercserét és egyéb műveleteket hajthatnak végre. [...] Mi több, az Alexa Game Control segítségével a játékosok az 'Alexa' ébresztő szó kimondása nélkül is használhatnak játékbeli hangparancsokat, például hogy 'cserélj a legjobb fegyveremre'."

- írja a hangalapú vezérlésről a cég közleménye. A Dead Island 2-ben pedig úgy jelenik majd meg a technológia, hogy például a zombikhoz odaszólva felkelthetjük a figyelmüket, vagy utasíthatjuk a navigációt, hogy mutassa meg a legközelebbi műhelyt, ahol dolgozhatunk a felszerelésünkön. Az Alexa Game Control másik előnye, hogy az otthoni okos eszközeinket is képes lesz irányítani.

Az Amazon már el is indította a szolgáltatás privát bétáját, de értelemszerűen csak az USA-ból lehet jelentkezni rá. Ugyan messze nem az Amazon csapata az első, akik hangalapú irányítással próbálkoznak a játékokban (már az 1998-as Hey You, Pikachu!-ban és az 1999-es Seamanben is volt ilyen lehetőség) , de az Alexával szerzett tapasztalatokra alapozva akár valami értelmes is kisülhet a dologból, persze csak ha a fejlesztők is beállnak mögé.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.