Hirdetés

A hét legfájóbb híre: csak trollkodás volt a 3dfx visszatérése



|

A történelemkönyvek lapjain marad a 90-es évek legendás GPU-gyártója.

Hirdetés

Néhány napja adtunk hírt róla, hogy egy semmiből felbukkant Twitter-fiók a 2002-ben becsődölt 3dfx Interactive, a legendás Voodoo 3dfx GPU-k gyártójának feltámasztását jelentette be.

A közlemény szerint az ehhez szükséges pénz a Jansen Products nevű cégtől érkezett volna, amely megszerezte a névhasználat jogát a 3dfx-et felvásárló Nvidiától. Nagyon lelkes lett az internet, köztük mi is, de persze nem kellett volna, hülyére lett véve ugyanis mindenki. 

Hirdetés

Már akkor is sokan rámutattak, hogy az említett vállalatnak nyomát sem lelni, továbbá az is trollkodásra utalt, hogy az Nvidia vezérigazgatóját Jensen Huangnak hívják…Jensen-Jansen, ugyebár.

Most pedig már megerősítettnek tekinthető, hogy az egész hír egy hatalmas kamu volt: a Twitter-fiókot felfüggesztették, egy képernyőfotó szerint az üzemeltető egy "AtiParody" nevű fiókra terelné át a követőket. Nem túl nagy sikerrel, eddig ugyanis 0 ember iratkozott fel az új csatornára, feltehetően kevesen nevettek szívből ezen a poénon. 

A nosztalgiára vágyóknak így nem marad más, mint a használt hardverek piaca, ami pedig az új szereplőket illeti, be kell érnünk az Intel felbukkanásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.