Hirdetés

A játékok grafikájának visszafogásával spórolhat a rezsin az Xbox



|

Érdekes ötletet dobott be az Xbox kizöldítésére a Microsoft.

Hirdetés

Az orosz-ukrán háború kitörésével és az annak nyomán bevezetett gazdasági büntetőszankciókkal éles fordulatot vett az európai energiapolitika, így a tagállamok túlnyomó többsége most teljes erőbedobással dolgozik az orosz források kiváltásán és a fogyasztás visszafogásán.

A globális felmelegedés mellett ez egy újabb nyomós érv arra, hogy mi is felülvizsgáljuk a felhasználói szokásainkat, a Microsoft pedig most egy érdekes koncepcióval nyújtana segítséget a lakossági spórolásban.

Hirdetés

A Windows Central beszámolója alapján ugyanis a redmondiak kérdőívben faggatják az Xbox Insider Program tagjait, hogy a wattok megtakarítása érdekében hajlandóak lennének-e visszafogni a játékok teljesítményét. A portál által megosztott képernyőfotó a következő kérdésekről árulkodik:

  • Általánosságban, mennyire aggasztja Önt az energiaszámlák költsége/az energiafelhasználás mértéke játék közben?
  • Általánosságban mit szólna olyan játékon belüli funkciókhoz, amelyek optimalizálnák a beállításokat az energiatakarékosság érdekében, ha bekapcsolná őket? (Megjegyzés: Ezek a játékbeállítások olyan dolgokat takarhatnak, mint a felbontás, a képkockasebesség, a vizuális effektek vagy a GPU).
  • Általánosságban mit szólna ahhoz, ha az egyes játékok inaktív állapotban automatikusan csökkentenék a képkockasebességet vagy a felbontást (az energiatakarékosság érdekében)?
  • Értékelje a következő állításra adott válaszát: "Aggódom, hogy az energiatakarékossági funkciók bekapcsolása negatívan befolyásolhatja a játékélményemet."
  • Hogyan befolyásolná az ön vásárlói döntését, ha egy játék tartalmazna energiatakarékossági funkciókat?

A Windows Central szerint a Microsoft emellett a játékon belüli energiatakarékoskodás lehetséges neveiről is kikérte az Insider Program tesztelőinek véleményét, az "eco-saving" és az "energy-saving" opciókat vetve fel.

Habár a kezdeményezés mindenképp szimpatikus, fontos megjegyezni, hogy nem igazán léteznek számítások arra nézve, hogy mennyi áram spórolható meg például a képkockasebesség visszafogásával. Több millió játékos esetén persze már számottevő lehet a különbség, nagy kérdés viszont, hogy mennyien hajlandóak lemondani a lehető legjobb látványról a bolygó érdekében.

Akárhogy is legyen, egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft megvalósítja-e a tervet, az efféle kérdőívek ugyanis még egyáltalán nem garantálják a felvetett koncepciók tényleges megvalósítását. Aki viszont spórolni szeretne, az Xbox-konzolok energiatakarékos Leállítási módjának aktiválásával most is tehet az ügy érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.