Hirdetés

A kereskedőknek is sokba kerül az RX Vega 64



|

Elvileg 499 dollárba kellene kerüljön egy ilyen videokártya, de a kereskedők is 675 dollárért kapják.

Hirdetés

Meglehetősen kiábrándító volt a Radeon RX Vega startja a gamerek számára, ugyanis hiába kerül elméletben 499 dollárba az RX Vega 64 és 399 dollárba az RX Vega 56, a gyakorlatban a készletekkel gond van, a vételárak pedig az egekbe szöktek, egyes helyeken több mint 1000 dollárba kerül egy RX Vega 64. 

Hirdetés

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mindezért a bányászok felelősek, vagy pedig lehetetlen tartani az AMD által kitűzött vételárat, és a kezdeti akciók után a beszállítók kénytelenek voltak árat emelni. 

Az viszont biztos, hogy nem a kiskereskedők nyernek az igen magas vételárakkal. A szivárgások szerint a nagykereskedők árakat emeltek. A San Josében működő Ma Laboratories Inc. például 675 dollárért adja tovább a boltoknak a Radeon RX Vega 64 referenciamodellt. 

A kártya végfelhasználói árának eközben 499 dollárnak kellene lennie, vagyis ebben már a kiskereskedők haszna is benne kellene, hogy legyen. Természetesen az AMD a beszállítói piacon a nagyobb szereplőkre nagyobb nyomást tud gyakorolni, azonban a mostani emelések fényében félő, hogy az árcédulán szereplő összeg hamarosan még nagyobb lehet. 

Az AMD megpróbálhatja fokozni a gyártást, ezzel pedig lenyomni az árakat, azonban előfordulhat, hogy végül így sem a gamerekhez jutnak el a videokártyák, hanem a bányászok felszippantják a készleteket. Még rosszabb, ha a készlet nagyja az AMD nyakán marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.