Hirdetés

A legtöbb játékot 1080p-ben futtatják az AMD Ryzen 6000-es mobil CPU-i



|

Nagy ugrást ígér az AMD az RDNA 2-es grafikus vezérlővel kiegészített mobilos processzorai kapcsán.

Hirdetés

Idén tovább szorongatja konkurenseit az AMD, és egyre jobban csábítja a játékosokat arra, hogy átpártoljanak az Inteltől. Ma bemutatkoztak a Ryzen 6000-es mobil CPU-k, amik nemcsak hogy 6 nm-es Zen 3+ architektúrát használnak, de RDNA 2-es grafikus vezérlővel is felszerelik őket, így kétszer olyan jó videojátékos teljesítményt nyújtanak, mint az előző generációs Radeon GPU-k.

Az AMD azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Zen 3+ segítségével több energiát spórolhatunk: konferenciahívás közben például 30%-kal kevesebbet fogyasztanak az ezzel szerelt gépek, és 24 órán át nézhetünk filmeket rajtuk.

Hirdetés

Teljesítmény tekintetében nagyjából 11%-os ugrásra számíthatunk a Ryzen 5000-hez képest az egyszálas, és 28%-osra a többszálas munkafolyamatoknál. Az integrált GPU teljesítményét a DDR5-ös RAM-ok is nagyban megnövelik, de számíthatunk a PCIe 4.0-s, USB 4-es eszközök jobb támogatására, illetve a Wi-Fi 6E integrációjára. A csúcsot a 8 magos, 16 szálas Ryzen 9 6980HX képviseli, ami 5 GHz-es órajellel képes üzemelni.

Az alábbi grafikon azt mutatja meg, mennyivel jobb egy AMD Ryzen 7 6800U (ez lesz az ultrahordozható gépekbe szánt chipek csúcsa, 8 maggal és 4,7 GHz-es sebességgel) egy Core i7 1165G7-nél és egy GeForce MX 450-nél játékok esetében. Az integrált RDNA 2-es GPU miatt az 1080p gaminghez nem fog kelleni dedikált videokártya (sőt, a FreeSync és a dinamikus HDR-es kijelzők is támogatottak), de a felbontás nem minden, várunk még a tesztekre, mielőtt eldöntjük, tényleg forradalmi-e ez az újítás.

Emellett a Ryzen 6000-esek lesznek az első, a Microsoft Pluton biztonsági chipjét használó CPU-k.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.