Hirdetés

A Logitech is elindította a házilagos javítási programját



|

Egyelőre csupán néhány termék esetében, de már otthon is bütykölhetők a Logitech perifériái.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok során megfigyelhettünk, ahogy az okostelefonok jelentősebb gyártói sorra indították el az otthoni javításra szolgáló programjaikat, mivel manapság ez is hozzátartozik egy haladó szemléletű cég arculatához, nem is beszélve arról, hogy az elektronikai hulladék ellen küzdő politikusok körében is egyre nagyobb figyelmet élvez a téma.

Ennek ellenére a mobilokon túl még nem igazán fogott talajt ez a szemlélet, most viszont a számítógépes perifériákra szakosodott Logitech példát mutat, és rálép a házilagos javíthatóság ösvényére.

Hirdetés

A Samsunghoz és a Google-höz hasonlóan a svájci-amerikai gyártó is az alkatrészellátásban és szerelési útmutatókban utazó iFixittel fogott össze, melynek weboldala ad otthont a Logitech Repair Hubnak. Az új felület 11 egér bütykölését támogatja az MX Master és az MX Anywhere szériából, azon belül viszont csupán az akkumulátorok és az alsó csúszófelületek (feet) házilagos kicseréléséhez kapunk hivatalos forrásból származó pótalkatrészeket, valamint lépésről lépésre vezető instrukciókat.

A Logitech otthoni javítási programja tehát nem túl kiterjedt, annál is inkább, mivel kizárólag az Egyesült Államokban élő vásárlóknak szól, s egyelőre nincs is arra vonatkozó ígéret, hogy a későbbiek során további régiókban is elérhetővé teszik. A programban érintett alkatrészeket egyenként és szerszámokat is tartalmazó komplett javítási készletek formájában árusítja az iFixit.

Mindent összegezve a jelenlegi formájában biztosan nem a Logitech Repair Hub fogja megmenteni a bolygót az évi több millió tonna elektronikai hulladéktól, a PC-s kiegészítőgyártók számára azonban jó példával szolgálhat, így később remélhetőleg más termékeknél is látunk majd hasonló kezdeményezéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.