Hirdetés

A nagy videokártya-rablás: videóra vettek egy bandát, ahogy RTX 3070 Ti kártyákat fújt meg



|

Az eset Oroszország egyik nagy viszonteladójának raktárában történt. A biztonsági kamerák remekül rögzítették a fontosabb jeleneteket.

Hirdetés

Elég hosszú ideje tart már az áldatlan állapot a videokártyák piacán, amelynek köszönhetően sajnos továbbra is nehéz normális áron hozzájutni például az RTX 30-as sorozat tagjaihoz. Habár néha azért befut egy-egy jó hír is a helyzet kapcsán, továbbra sem tudni, mikor állhatnak helyre a dolgok. Ilyen esetekben érdemes lehet szétnézni a használt hardverek között, hátha szembejön egy jó ajánlat, illetve van még egy másik módszer is, ami segíthet minket videokártyához jutni. Ám ez utóbbit nem ajánlott kipróbálni, mivel törvénytelen.

Ez látszólag nem zavarta azokat a jómadarakat, akik az orosz Wildberries egyik raktárában dolgoztak, és a biztonsági kamerák rögzítették, ahogy videokártyákat loptak. Az alábbi videó alapján a két önjelölt rabló dobozokat tologatott az épületben, amelyeket aztán elrejtettek egy lépcső alatt. Ezt követően előkerültek az RTX 3070 Ti videokártyák, amiket látszólag nagyon sietősen felcipeltek a lépcsőn, majd egy ablakon át kiadták a zsákmányt harmadik társuknak.

Hirdetés

A nem éppen filmbe illő jelenetet a Beastie Boys klasszikus számával fűszerezve töltötték fel a YouTube-ra. Ugyan a nagy rablás viszonylag simán ment (leszámítva persze, hogy mennyi mindent rögzítettek a kamerák), hamar lebuktak a tolvajok. Az egyik kártyát ugyanis eladták egy zálogházban 60 ezer rubelért (közel 200 ezer forint), de a hely tulajdonosának gyanús lett a dolog, ezért értesítette a rendőrséget.

A hatóságok meg is találták az elkövetőket, és lefoglalták a zsákmányt, viszont nem tudni, hogy az ellopott 20 videokártya közül mennyi talált addigra gazdára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.