Hirdetés

A németeknél már menőbb az AMD processzor



|

Egy vezető német kereskedő immáron több AMD Ryzen processzort ad el, mint amennyi Intel Core CPU-t.

Hirdetés

A Mindfactory.de Németország egyik vezető kereskedője, és a statisztikái alapján több mint egy évtizede először az AMD processzorok iránt nagyobb a kereslet, mint az Intel megoldásai iránt. 

Hirdetés

Mindez persze a Ryzen processzoroknak köszönhető - a jelek szerint a német felhasználók előnyben részesítik ezeket, ha PC-t építenek. 

Idén március óta (ekkor startoltak el a Ryzen 7 CPU-k) az AMD eladásai stabilan növekednek, az akkori 28 százalékról augusztusra 56 százalékra emelkedtek. 

Ezek az adatok a közvetlen bizonyítékok rá, hogy miért sietett az Intel a Core X processzorokkal, illetve, hogy miért jelenik meg a nyolcadik-generációs Core széria már az idei harmadik negyedévben. 

A Mindfactory vevői körében egyébként a legnépszerűbb AMD CPU a Ryzen 5 1600, amely 6-magos és 12-szálas, 198 euróért pedig remek ár-érték arányt képvisel. Kétszer népszerűbb, mint a hasonló árú Core i5-7500, és háromszor, mint a Core i5-7600K. A második legnépszerűbb Ryzen modell a 8-magos, 16-szálas Ryzen 7 1700, 288 euróért. 

Az Intelnél az eladásokat a Core i7-7700K vezeti. A Ryzen 7 1700X ötször népszerűbb, mint a Ryzen 7 1800X, míg a Threadripper 1950X több mint háromszor olyan keresett, mint a Core i9-7900X. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.