Hirdetés

A PSVR2 valószínűleg sosem lesz kompatibilis a számítógépekkel



|

Az eredeti PSVR-t PC-baráttá varázsoló fejlesztő kifejezetten pesszimista a második generációval kapcsolatban.

Hirdetés

Az első generációs PlayStation VR headset az egyik legnépszerűbb VR-sisak, így komoly várakozások övezik az eszköz második kiadását, amely a tervek szerint február 22-én érkezik meg a boltokba, és a játék nélküli csomagban 265 ezer forintot kell majd kicsengetni érte.

A PlayStation 5-höz szánt kiegészítő több szempontból is komoly ugrást hoz a 2016-ban megjelent elődjéhez képest, ilyen például a 2000x2040 pixeles OLED-kijelző, a 110 fokos betekintési szög és a tény, hogy a Sony végre USB-C kábelre vált a saját szabványa helyett. Aki viszont abban reménykedett, hogy az utóbbi miatt gyorsabb lesz összeboronálni a számítógépekkel a PSVR2-t, annak rossz hírünk van.

Hirdetés

Az első generációs PSVR-hez ugyan sosem érkezett hivatalos PC-támogatás, de a Mediator Software-től származó iVRy Driver for SteamVR úgymond "okosban" megoldotta a dolgot. Ennek a készítője egy Reddit-beszélgetésben nyilatkozott arról, hogy a PSVR 2 esetében már nem látja túl rózsásan a helyzetet.

A fejlesztő bejegyzése emlékeztet, hogy az eredeti PSVR esetében is egy évbe telt, mire külső monitorként használhatóvá vált a PC-kkel, míg a trackerek kompatibilitásával továbbra sikerült dűlőre jutni. A PSVR2-nél szerinte még bonyolultabb lesz a helyzet, mert hiába az USB-szabvány, az első generációval ellentétben a Sony valószínűleg kódolni fogja az eszköz által kibocsátott vizuális jelet, épp azért, hogy megakadályozza a PlayStation 5-ön kívüli használatot.

De ha még ezt sikerül is feltörni, a követés szintén szintén óriási gondot jelentene, mivel a Windowsról jelenleg teljesen hiányzik a kompatibilitáshoz szükséges SLAM-tracker. Az iVRy Driver készítője mindezért összességében úgy véli, hogy a PSVR2 a megjelenése után még legalább 5 évig, de talán soha nem lesz használható a számítógépekkel.

Így tehát aki abban reménykedett, hogy a PlayStation 5 mellett idővel a PC-jén is munkába állítja a méregdrága eszközt, annak egyelőre nem érdemes túl nagy reményeket táplálnia a modder közösség képességeit illetően. Az elmúlt években ugyanakkor a Sony több korábbi PS-exkluzív játékot is kiadott a számítógépekre, így nem kizárt, hogy egyszer a hivatalos VR-támogatást is elhozzák a platformra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.