Hirdetés

A Radeon RX 6000S GPU-k azért vannak, hogy ne kelljen tíz kilós gamer laptopokat cipelnünk



|

Kimondottan úgy alkotta meg a 6000S szériát az AMD, hogy 2 kg-nál kisebb súlyú és 2 cm-nél vékonyabb gépekben is csúcs teljesítményt nyújtsanak.

Hirdetés

Nem lennénk szomorúak, ha a következő lépés a gamer laptopok evolúciójában az lenne, hogy hordozhatóbbá válnának, miközben azért kielégítő teljesítményt is nyújtanak. A gyártók egyre könnyebb és vékonyabb gépeket készítenek, az AMD pedig az RX 6000S szériával támogatja őket törekvéseikben.

A cél az volt, hogy kb. 2 kg alatti és 2 cm-nél vékonyabb gamer laptopok esetében se kelljen lemondanunk a szép látványról és a gyors futtatásról: 20 százalékkal soványabbak lehetnek a gépek közel ugyanolyan erő mellett.

Hirdetés

Az RX 6600S például számos modern játék esetében 80 fps-re képes magas részletességnél, simán hozza ezt például a Black Ops Cold Warban és a Deathloopban, míg az RX 6700S-sel 100 fps feletti futtatási sebesség is elérhető, az RX 6800S pedig maximális beállítások esetén nyújtja ezt. 

Azoknak, akiknek kevésbé fontos, hogy mekkora terhet kell cipelni, az M sorozat tagjai szólnak. Az RX 6300M és 6500M 200%-kal múlja felül az Nvidia GeForce MX450-et, az RX 6650M és 6650M XT pedig 20%-kal gyorsabb az RX 6600M-hez képest. A felső kategóriában az RX 6800M-et és 6580M-et találjuk, utóbbi 7%-kal gyorsabb előbbihez mérten.

Azt, hogy mely laptopokban találjuk majd meg ezeket, illetve azok milyen áron kerülnek forgalomba, várhatóan a napokban megtudjuk. További részletekre a várható teljesítmény tekintetében a tesztekig várnunk kell.

És ha már videokártyák: bejelentették az RX 6500 XT-t, a GeForce GTX 1650-nel versenyző, asztali gépekbe szánt GPU-t, ami 20-60%-kal jobb teljesítményt ígér 1080p-s felbontásnál, és 199 dolláros ajánlott fogyasztói áron küldik boltokba. Szeretnénk azt hinni, hogy ez a gyakorlatban adóval együtt 85 ezer forint körüli árat fog majd jelenteni, de nem lepődünk meg, ha 100 ezernél többet kell adnunk érte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.