Hirdetés

A Razer rekordbevétellel zárta a tavalyi évet



|

Pénzügyileg nem lehet oka panaszra 2020-ban a szingapúri-amerikai perifériagyártónak.

Hirdetés

A játékosoknak szánt perifériáiról és kiegészítőiről ismert Razer nyereséges évet és rekordbevételt jelentett le 2020-ra: a tavalyi évet a járvány ellenére is 1,2 milliárd dolláron zárták, ami 2019-hez viszonyítva 48%-os árbevétel-növekedést, valamint 800 ezer dollár nyereséget takar.

Bevételük javát hardverrészlegük erősödésének köszönhetik: 2019-hez képest ezen a fronton a bevétel 51,8%-ot izmosodott, így pedig 1,08 milliárd dollárig jutott. Ennek alapján a cég továbbra is piacvezetőként tekint magára mind Amerikában, mind pedig Európában, Kínában és az ázsiai-csendes-óceáni térségben is.

Hirdetés

Bár szoftvereikről nem szolgáltattak bevételi adatokat (csak annyit, hogy 123 millió felhasználójuk van, ami majdnem 54%-kal több, mint 2019-ben), de az kiderült, hogy szolgáltatásdivíziójuk is nagyot ment 2020-ban, ahol egy év alatt a bevételek 66,8%-ot gyarapodtak, így tehát a szolgáltatások 128,4 millió dollárt termeltek tavaly.

Emellett pozitív működési cash flow-t (152,9 millió dollár), 600 millió dolláros készpénzállományt, illetve zéró adósságot jelentett le a szingapúri-amerikai cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.