Hirdetés

A Sabrent bemutatta a világ legnagyobb laptop-SSD-jét



|

A gyártó új tárhelymegoldásának hála senkinek nem kell aggódnia, hogy kifogyna a szabad helyből, bár ennek meg kell fizetni az árát.

Hirdetés

Ahogy az SSD-k egyre több helyen szorítják ki a hagyományos merevlemezeket, úgy nő az igény arra, hogy a gyorsabb tárhelyből minél több álljon rendelkezésünkre. Aki esetleg laptopon dolgozik, és ehhez nagy fájlok tárolására van szüksége, annak valószínűleg nem egyszer kellett szívnia a fogát, hogy a hordozható munkaeszközökben általában kis tárhelyet találni. A Sabrent nevű gyártó most minden eddiginél brutálisabb, 16 terabájtos SSD-t mutatott be.

Hirdetés

Az eszköz egy 2,5 inches SATA modell, tehát jó esetben bármely laptoppal üzemeltethető lesz, melynek van egy erre alkalmas szabad foglalata. Az SSD valószínűleg a Phison dizájnra épít majd, ebben egy E125-ös kontroller használ Micron 96-layeres QLC csomagokat. 

A prototípuson a gyártó 550 MB/s-os olvasási és 530 MB/s-os írási sebességet mért, emellett a random olvasási/írási teljesítményre 95,000/90,000 IOPS eredményt is képes produkálni. Persze a hatalmas méretnek és a gyorsaságnak meglesz az ára; bár a gyártó nem mondott árat, a szakértők szerint az eszköz ellenértéke valahol 2000 dollár, azaz hatszázezer forint körül kezdődhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.