Hirdetés

A Samsung 2022-es tévéi és monitorai már támogatni fogják a HDR10+ Gaming szabványt



|

Ráadásként az Nvidia is beszáll a buliba a jövőre érkező drivereivel.

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy több 2022-es televíziója és monitora is támogatni fogja a játékokhoz kifejlesztett HDR10+ Gaming szabványt, amit még októberben leplezett le a vállalat.

A koreaiak közlése szerint az újdonságot a 2022-es Neo QLED-termékcsaládban láthatjuk viszont a Q70-es TV-ktől felfelé, valamint a cég gaming monitoraiban. Konkrét modellszámokat egyelőre nem árult el a Samsung, a CES 2022-n viszont gameplayeket is láthatunk majd a szabvány demonstrálására.

Hirdetés

A Dolby Vision HDR riválisának szánt HDR10+ Gaming olyan funkciókat kínál, mint az akár 120 Hz-es VRR (variable refresh rate), a játékfüggő, automatikus HDR-színkalibráció és az alacsony késleltetésű árnyalati-leképzés. A Samsung jellemzése alapján a szabvány

"konzisztens HDR játékélményt biztosít kézi kalibrálás nélkül, különféle kijelzőtechnológiákon keresztül, különböző bemeneti forrásokhoz, beleértve a konzolokat, PC-ket és egyebeket is".

A technológia lényege tehát, hogy nem igényel manuális beállítást, mivel a HDR10+ Gaminget támogató játékok automatikusan, valós időben optimalizálják a látványt, hogy a színek a lehető leghűbben tükrözzék a fejlesztők eredeti elképzeléseit. A szabvány részletesebb megjelenítést tesz lehetővé a sötét és a kiugróan világos tartalmak esetében egyaránt.

Az ígéretek szerint a január 5-én kezdődő CES 2022-n több játékfejlesztő is szemlélteti majd a HDR10+ Gaming képességeit, köztük a Saber Interactive-val:

"A HDR10+ Gaming szabvány valóban magasabbra teszi a lécet, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy úttörő szerepet játszhatunk a piaci bevezetésében az olyan címekkel, mint a Redout 2, a valaha készült leggyorsabb antigravitációs versenyjáték, vagy a Pinball FX, a digitális flipperek királya, melyeket vadonatúj módon keltük életre vele."

- nyilatkozta Todd Hollenshead, a Saber kiadásért felelős vezetője. A floridai stúdió mellett biztosan számíthatunk a Game Mechanic Studios bemutatójára is, akik a jövőre megjelenő Happy Trails and the Kidnapped Princess című játékukat hozzák el a showra.

Ezenkívül pedig az Nvidia is jelezte, hogy a 2022-es driverei már támogatni fogják a HDR10+ Gaminget, az RTX 30-as, az RTX20-as, valamint a GTX16-os szériákon egyaránt. Magát a HDR 10 szabványt a Samsung és az Amazon közösen fejlesztette ki, 2017-es bemutatása óta pedig 128 iparági partner több mint 4000 eszköze támogatja, köztük például TV-kkel, monitorokkal, projektorokkal és okostelefonokkal.

A HDR10+ Gaming szabvány finomságairól többet is megtudhatsz az alábbi videóból:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.