Hirdetés

A Samsunggal közösen tolhatja meg a videokártya gyártást az Nvidia



|

A jelenlegi helyzetben, mikor a hardvergyártók komoly alapanyaghiánnyal küzdenek, egy ilyen partnerséggel könnyen a konkurencia fölé kerekedhet a cég.

Hirdetés

A koronavírus járvány kitörése óta rengeteg gyártó küzd alapanyaghiánnyal, az ellátási lánc akadozásával és gyárbezárásokkal. Ennek következtében nem csak a PlayStation 5-ból és az Xbox Series X-ből nem áll kellő mennyiség rendelkezésre a boltokban, de az új generációs videokártyákból sem.

Nemrégiben kiderült, hogy mind az AMD, mind az Nvidia azzal küzdhet, hogy nincs elég GDDR6-os memóriamodul. Utóbbi cég most olyan egyezséget kötött, mellyel megszerezhetik a lépéselőnyt a versenytárssal szemben, így hamarosan komoly mennyiségű Ampere GPU gyártása indulhat meg.

Egy koreai portálon keresztül érkezett a hír, hogy Huang Zsen-hszün, az Nvidia vezérigazgatója egy második szerződést is kötött a Samsunggal, mely több száz millió dollár értékű videokártya legyártására vonatkozik. 

Hirdetés

A két cég között már van egy élő szerződés, melynek értelmében a dél-koreai vállalat gyártósorain is készülnek Nvidia RTX 3080, RTX 3090, RTX 3070 és RTX 3060 Ti kártyák. Ennek fényében felmerült, hogy a második szerződés keretében vajon miben állapodtak meg a tech-óriások. Néhányan Super kategóriás Ampere kártyákat rebesgetnek, de ez egy meglehetősen elhamarkodott megállapítás lenne, pláne annak fényében, hogy az alap GPU-kból is hiány van jelenleg.

Nem kizárt, hogy a két cég új terméken dolgozik, de a járvány fényében az Nvidiától az sem lenne elrugaszkodott ötlet, ha a GPU-inak gyártását teljes egészében a Samsungra bízná. A megemelkedett kereslet miatt fokozni kellene a gyártást, azonban jelenlegi gyártójuktól, a TMSC-től nem igazán számíthatnak erre, hiszen a cég az AMD-nek és még jó pár másik gigavállalatnak is dolgozik. Így jöhet képbe a Samsung, akik már eddig is dolgoztak az Nvidiának, és jó eséllyel képesek növelni az előállítás ütemét.

Ha valóban erről van szó, akkor az Nvidia komoly lépéselőnybe kerülhet az AMD Big Navy videokártyáival szemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.