Hirdetés

A Sony saját emulátort készíthet a PlayStation 3-as játékokhoz



|

Végre jobban is ráfekszik a PlayStation a régóta várt visszafelé kompatibilitásra?

Hirdetés

A Sony megmutatta nemrég, hogyan fog megújulni a PlayStation Plus, amivel a japán óriás némileg választ is adhat a rivális Xbox Game Passre, de azért egyelőre nem kell túlságosan félteni a Microsoft szolgáltatását sem.

A nagy megújulást követően egyes országokban arra is lehetőség lesz, hogy a felhőből streamelve klasszikus játékokat pörgessenek az előfizetők, ami sajnos csak félig-meddig jelenthet megoldást a régi kalandokra vágyók számára. Viszont nem kizárt, hogy a Sony később még nagyobb figyelmet szeretne fordítani a visszafelé kompatibilitásra.

Hirdetés

Jeff Grubb ismét nagyon jól értesültnek tűnik, ugyanis bizonyos forrásokra támaszkodva arról számolt be, hogy a Sony a Microsoft példáját követve szintén emulátor segítségével szeretné elérni, hogy natívan fussanak PS3-as játékok PlayStation 5-ön. Nyilván nem megy egyik napról a másikra egy ilyen apróság elkészítése, így beletelhet még egy kis időbe, mire láthatunk belőle valamit, de ez egyértelműen egy újabb érv lehetne majd a megújult PS Plus mellett.

Nem mellesleg azért is volna fontos ez a lépés, mivel a jelenlegi tervek szerint még a felfrissült Plus esetében is csak streamelve lennének elérhetőek a PS3-as játékok, miközben a régebbi, PS-re, PS2-re, vagy éppen PSP-re megjelent címeket letölthetik a játékosok. Persze ez sajnos egyelőre nem érint minket, mivel a PS Now-hoz hasonlóan a felhőből streamelős lehetőség sem lesz Magyarországon elérhető. A drágább csomagra befizető magyarok azért így is élvezhetik majd a régi játékok egy részét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.