Hirdetés

A Star Trek-rajongók álma ez az egyedi építésű űrkomp-PC



|

A Star Trek univerzum egyik legismertebb járművéből készített számítógépet egy rajongó.

Hirdetés

A Paramount az utóbbi években több sorozattal is bővítette a Star Trek franchise-t, köztük a 2020 óta futó Picarddal, amely a milliók által rajongott Az új nemzedék (1987-1994) legendás kapitányának történetét gördíti tovább, méghozzá egész jó kritikai fogadtatással.

A széria harmadik évada februárban debütált Paramount+ streaming platformon, egy tehetséges youtuber pedig egy nem mindennapi egyedi PC-vel ünnepelte a jeles alkalmat.

Hirdetés

A TimeTravelingTech csatorna mögött álló James egy Type 6 űrkomp 3D-nyomtatott miniatűr másából épített számítógépet. Az új nemzedék rajongóinak természetesen nem kell bemutatni a típust, hiszen ez volt a sorozatban látható Enterprise (NCC-1701-D) űrhajó hű kísérője, amit számos alkalommal vettek igénybe a szereplők. A videós az AutoDeskben tervezte meg az egyedi gépházat, majd többször is neki kellett futnia, mire a kívánt eredményt hozta a nyomtatás.

A sorozatbeli "igazival" tökéletesen megegyező modell egy Nvidia GeForce GT650-es GPU-t és egy Intel Core i5 4460-as processzort rejt, 16 GB DDR3-as memóriával és 512 GB SSD tárhellyel. A specifikációt tekintve tehát nem tépi le a hajunkat a konfig, a kivitelezés minősége viszont lenyűgöző, amit a stílusban passzoló egyedi egér és billentyűzet tesz teljessé. A youtuber természetesen videót is forgatott az egyedi PC elkészítéséről, ami nem csak a Star Trek rajongóinak lehet érdekes:

Ha szívesen nézegetnél még őrült egyedi PC-ket, ajánljuk ezt a szintén nemrég elkészült hatalmas laptopot, vagy akár a nyomtatóból épült kreálmány és az Xbox 360-ba faragott számítógép is megérhet egy kattintást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.