Hirdetés

A Steam Deckre is rárepültek a nyerészkedők, akár 800 ezer forintért is a tiéd lehet



|

Hát persze, hogy a Valve gépét sem kíméli napjaink egyik legbosszantóbb jelensége.

Hirdetés

Már a Steam Deck tavaly nyári leleplezésekor is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Steam Deckre is rárepülnek majd a nyerészkedők, hiszen mostanság minden termékkel így van ez, amiből kicsit is kevesebbet tudnak gyártani, mint amennyit a természetes kereslet felszívna.

A Valve hordozható PC-je végül februárban rajtolt el, s habár az új megrendelések teljesítését már csak őszre ígéri a gyártó, az apróhirdetési oldalakon tobzódnak a szenzációsnál szenzációsabb ajánlatok, melyekre lecsapva máris beszállhatsz a játékba.

Hirdetés

Elég csak felnézni az Ebayre, ahol a 350 ezer forinton indulnak az aktuális licitek, egynémely példány ára pedig már a 800 ezer forintot is átlépte. Ha esetleg "natúrban" nem éreznénk az összeg súlyát: a 64 GB-os Steam Decket euróból átszámolva 157 ezer, a 256 GB-ost 205 ezer, az 512 GB-ost pedig 254 ezer forintért tudjuk megrendelni.

De ha nem akarunk külföldi eladókkal bajlódni, tehetünk egy kört a magyar felületeken is. Az egyik legnépszerűbb hazai apróhirdetési oldalon cikkünk írásakor 4 db bontatlan Steam Decket találtunk, az Ebayhez képest jóval kevésbé elrugaszkodott árakon. Az 512 GB-os csúcskivitel 350-400 ezer forintért megy, az egyetlen 64 GB-os példányért pedig csak potom 295 ezer forintot kér a leleményes kalmár.

A Steam Deck ritkaságát jelzi, hogy a Facebook mindent is kínáló piacterén egyetlen példányt sem találtunk belőle, cserébe akadt viszont egy Stream Deck, ha valaki nagyon kétségbeesett lenne.

Ami az árakat illeti, a mérséklődésre sajnos nincs komoly esély, amíg a Valve által jelzett szállítási idő nem rövidül le jelentősen. Erre azonban nem számítanánk mostanában, az első beszámolók alapján ugyanis a Steam Deck tényleg jól sikerült, így valószínűleg tartósan magas marad a gép iránti kereslet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.