Hirdetés

A tiltás ellenére is feltuningolja a GTX 1070 Ti-t a ZOTAC



|

Az NVIDIA korlátozását manuálisan engedélyezhető szoftveres profilokkal kerüli meg a ZOTAC.

Hirdetés

Az NVIDIA szigorúan megtiltotta minden partnergyártója számára, hogy gyárilag feltuningolja a GeForce GTX 1070 Ti grafikus kártyákat. Üzleti szempontból ez nagyon jó döntés volt, elvégre az új modell jobb választásnak látszik a Vega 56-nál, és majdnem olyan teljesítményt ad, mint a drágább GeForce GTX 1080. 

Hirdetés

Ha viszont az NVIDIA engedné a tuningot a partnergyártóknak, akkor saját maga és a GTX 1080 alatt vágná a fát. A tiltásnak hála viszont a különböző márkák csak a hűtés terén versenyezhetnek egymással. 

A ZOTAC mindenesetre talált egy apró egérutat. Miközben a GeForce GTX 1070 Ti órajeleit változatlanul hagyja gyárilag, addig a FireStorm segédprogramban manuálisan engedélyezhető profilokat kínál, amelyek persze előre vannak programozva. 

Ezek engedélyezésével a videokártya már túlhajtható. Vagyis miközben a ZOTAC maradt az NVIDIA referenciaértékeinél, addig a felhasználók szabadságát szoftveresen biztosítja a jobb teljesítmény érdekében. 

A GeForce GTX 1070 Ti AMP! Extreme videokártya egyik profilja például 150 MHz-es pluszt jelent az órajelet nézve. Minden bizonnyal a többi gyártó is rövidesen követi a ZOTAC példáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.