Hirdetés

A tízmagos Core i9-7900X érdekességei



|

A vártnál jóval magasabb órajelen ketyeg az Intel Skylake-X processzora.

Hirdetés

A közelgő hardverekkel és azok specifikációival kapcsolatban remek forrás a SiSoft Sandra, amelynek hála most például az Intel egyik Skylake-X processzoráról derültek ki érdekességek. Egyre közeledik az X299-es lapkakészlet debütálása, és az új csúcsprocesszorok is. 

Hirdetés

Ezúttal a tízmagos Core i9-7900X-ről van szó (a szoftver tévesen Core i7-nek azonosította). Az eredeti jelentésben még 3,30 GHz-es alap órajelet és 4,30 GHz-es Turbo Boostot jósoltak, azonban úgy néz ki, hogy az Intel jóval magasabb órajeleket állított be. 

A SiSoft szerint a processzormagok alap órajele 4 GHz, Turbo Boost mellett pedig már 4,5 GHz. Ezek extrém magas órajelek a tíz magot figyelembe véve. Ráadásul az L3 cache mérete 13,75 MB, az L2 cache mérete 10 MB. A chip fogyasztása 175 watt. 

Miközben a Ryzen processzorokhoz mérten alapvető különbségeket fedezhetünk fel az architektúrában és az Intel gyártási megoldásaiban, a CPU-hoz a tesztek során egy még be sem jelentett X299-es Gigabyte AORUS Gaming 7 alaplapot használtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.