Hirdetés

A Valve megmutatta a Steam Deck prototípusait, akad pár igen érdekes



|

Hosszú út vezetett a Steam Deck végső változatáig, a Valve egész menő dizájnokkal kísérletezett.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban a Valve végre felpörgette a februárban piacra dobott Steam Deck gyártását, így aki most adja le a rendelését, annak ugyanúgy a negyedik negyedévre ígérik a szállítást, mint azoknak, akik még tavasszal szánták el magukat a vásárlásra.

Pedig azóta sokkal nagyobb lett a potenciális ügyfelek köre is, hiszen a hordozható PC-kézikonzol nemrég az ázsiai régióban is elrajtolt, amit egy mutatós digitális könyvvel ünnepelt a gyártó, alaposan kivesézve a termék minden részletét. A napokban zajló Tokyo Game Show alkalmából pedig a gép prototípusait villantotta meg a Valve.

Hirdetés

A Steam Deck csapat tagja, Pierre-Loup Griffais a Twitteren tette közzé az alábbi képeket, amelyen egymás mellet láthatók a hardver 2019 közepétől elkészült, nagyrészt működő prototípusai. Jól látható, hogy a Valve sokáig az elkaszált Steam Controllerre emlékeztető, kerek dizájnnal kísérletezett a tapipadoknál, míg eljutott a végleges, szögletesebb kialakításig.

A legtöbbek figyelmét azonban a harmadik változat keltette fel, amely a letisztultságával emelkedik ki a sorból. Erről Graffais egy külön videót is megosztott, amiben láthatjuk a Steam OS egy korai verzióját és a Half-Life 2 betöltését. A fejlesztő azt is feltárta, hogy a minimalista prototípusban még a Picasso APU dolgozott, kb. feleakkora teljesítménnyel, mint a végleges változat egyedi AMD Aerith APU-ja.

Az Ázsiai rajt közelsége miatt a Valve egyébként komoly erőbedobással készült a Tokyo Game Showra, még egy hatalmas Steam Decket is felépítve a helyszínen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.