Hirdetés

A vártnál korábban érkezhet az RTX 5090 és az RTX 5080



|

Az Nvidia partnereinél már az új csúcskártyák megjelenésre készülnek.

Hirdetés

Az előző generáció ajtaját 2022. októberében rúgta be az Nvidia az RTX 4090-nel, amit néhány héttel követett az RTX 4080 rajtja, az elérhető árúbb modellekre, az RTX 4070-re és RTX 4070 Ti-ra viszont egészen 2023-ig kellett várni. Várhatóan idén is hasonló akciótervvel készülnek a zöldek, és az idei évben kizárólag a királykategóriás hardvereknek örülhetünk.

A specifikációt illetően persze továbbra is rengeteg a kérdés. A pletykák szerint az RTX 5080 és RTX 5090 már GDDR7 memóriával érkezik, utóbbi ráadásul 24576 CUDA magot és 512-bites memória buszt kaphat az akár 36 GB VRAM melllé.

Hirdetés

Ezzel együtt a Moore's Law is Dead csatorna jól értesült házigazdája belsős forrásoktól úgy tudja, hogy a Blackwell architektúra nem hoz majd akkora teljesítménybeli ugrást az Ada-hoz képest, mint amilyet az Ada hozott az Ampere után.

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy az árak kizárólag fölfelé mennek majd, egyes források szerint akár 2000-2500 dollárba is fájhat az RTX 5090. Izgulnia valószínűleg nincs miért az Nvidiának, teljesítményben sem az Intel, sem az AMD nem ér majd a közelükbe, és egy jól időzített megjelenéssel sok potenciális vásárlót happolhatnak el a konkurencia elől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.