Hirdetés

55 colos OLED monitorral lepte meg a gamereket az Acer



|

Nem csupán óriási, de OLED-es is az Acer legújabb monitora, amely nem tévé, hanem egy vérbeli gamermonitor - csak győzd megfizetni.

Hirdetés

Rengeteg újdonságot mutatott be az Acer már a CES 2020 első napja előtt. A legtöbb notebook-család frissül, méghozzá az Intel 10. generációs processzoraival, illetve már a Wi-Fi 6 és a többfunkciós Type-C is az alapfelszereltség része. Az új hibrid Spin modellek és a gyönyörű, de méregdrága ConceptD-k mellett azonban három igazi gamercsemegét is kaptunk, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Hirdetés

Nagyképű Predatorok

A három, új gamermonitor mind egy szálig a Predator család tagja, ami rögtön azt is mutatja, hogy bizony felsőkategóriás kijelzőkről van szó. Ez a képátlókból is kiderül, ugyanis a legkisebb a Predator X32 nevet kapta, vagyis 32 colos.

Predator X32: A 32 colos, 4K-s gamermonitor legfontosabb újdonsága, hogy 1152 zónás mini LED local dimming technológiát alkalmazott nála a gyártó, így sikerült elérni a DisplayHDR 1400-as szabványt.

Ez azt jelenti, hogy a nagyobb színtér mellett óriási fényerőre és még ennél is jobb kontrasztra számíthatsz - márpedig ezt ma már a legtöbb konzolos és PC-s játék támogatja.

720 nit fényerő, 1152 zónás local dimming és DisplayHDR 1400: ilyen egy új generációs gamermonitor

A 720 nites fényerő melle 10 bit/színes színkezelés és 99%-os AdobeRGB kompatibilitás társul. Gamer szemmel szintén fontos az alacsony input lag, illetve a frissítés, amely 144 Hz-es és támogatja az Nvidia G-Sync Ultimate szabványt (jelenleg ez az elérhető legjobb adaptív képfrissítés). Azért egy nagyon rossz hírünk is van már itt az elején: a Predator X32 annyiba fog kerülni, mint amennyire jó: 3300 Euróba.

Predator X38: A nagyobb, 37,5 colos modell 3840×1600-as felbontása már szelídebb és a DisplayHDR 400 szabvány sem túl magas, viszont 2300R íveltséget kapott a szélesvásznú kijelző, a DCI-P3 színtér 98%-át lefedi és mindezt képes 175 Hz-es frissítés mellett, G-Sync kompatibilitással is megtenni.

Nem hiányzik az USB hub, a 14 wattos hangszórók és a modern talp+nyakszerkezet sem. 2200 Eurós ára persze így is jól mutatja, hogy még mindig a csúcskategóriában járunk.

Predator CG552K: A harmadik modell a legnagyobb durranás, ez ugyanis óriási, 55 colos képátlóval csábít, vagyis a tévék méretével rendelkezik. A 4K-s felbontású, tűéles képet egy OLED panel biztosítja, amely 400 nites fényerőre és ezáltal DisplayHDR 400-as szabványú HDR-re képes. Amiben a Predator CG552K jobb a szimpla OLED tévéknél, az a vezérlés és a sebesség - hiszen a gamereknek ezekre nagy szükségük van.

Ezzel a monitorral 0,5 ms-os valós GTG válaszidőt élvezhetsz, vagyis viszlát elmosódott képek és indokolatlan blur effekt. Az input lag szintén a gamermonitorok világát idézi és nem hiányzik az adaptív képfrissítés sem: a 4K-s, 55 colos OLED panel 120 Hz-es frissítésre képes. A monitorba nagy hangszórók, sok bemenet, USB hub és hangulatvilágítás is került, az ár pedig 2600 Euró, ami a méretet és tudást tekintve nem is olyan túlzó.

Ti melyiket tudnátok elképzelni asztalotokon?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.