Hirdetés

Addig nem jön Steam Deck 2, amíg nem lehet lényegesen jobb a teljesítménye



|

A Valve egyik dolgozója osztott meg számos érdekes részletet a jövőbeli Steam Deck tervekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról hogy közel lehet a Valve új hardverének leleplezése, ami már szinte akkor is biztos volt hogy nem egy új vagy frissített "félgenerációváltós" Steam Deck lesz, amit nagyon úgy néz ki hogy a legutóbbi infók is megerősítettek. A Valve egyik munkatársa a napokban ugyanis elég konkrétan kijelentette, hogy az új kézikonzolra még jó pár évet várnunk kell.

Pierre-Loup Griffais, a Steam egyik programozója több portálnak is azt nyilatkozta, hogy egészen addig nem tervezik az új konzol piacra dobását, amíg az nem lesz képes a teljesítmény ugrásszerű növelésére.

Fontosnak tartják azt, hogy az előrelépés ne csak számokban mutatkozzon meg, hanem ténylegesen érzékelhető legyen használat közben is. Mindezek mellett kifejtette, hogy kiemelten foglalkoznak az akkumulátor élettartamának kérdéskörével is, amely meglehetősen problémás területnek bizonyul.

Hirdetés

Ezekről így nyilatkozott:

"Fontos számunkra az, hogy a Steam Deck fix teljesítménycélt kínáljon a fejlesztőknek, emellett a vásárlóknak is egyenletes teljesítményt nyújtson, melynek során minden Deck ugyanazokat a játékokat tudja futtatni. Ebből adódóan a teljesítményszint növelését nem vesszük félvállról és csak akkor szeretnénk ezt megtenni, ha számottevő javulást tudunk felmutatni. Azt sem szeretnénk, ha a nagyobb teljesítmény az energiahatékonyság és az akkumulátor élettartamának rovására menne."

Az új eszköz megjelenésével kapcsolatban pedig elmondta:

"Nem hinném, hogy a következő néhány évben lehetséges lesz egy ilyen ugrás, de továbbra is fokozott figyelemmel kísérjük mind az architektúrák és a gyártási folyamatok innovációit, hogy lássuk milyen irányba mozdulnak a dolgok."

Természetesen a Valve az új Deck érkezéséig sem fogja elhanyagolni a jelenlegi konzolt. Nemrégiben például egy igen látványos frissítést kapott a Steam Deck operációs rendszere, amellyel számos hasznos és régóta várt funkció került bevezetésre.

Tudjuk egyébként még azt is hogy Galileo és Sephiroth kódnevek alatt fut két, egyelőre még teljesen ismeretlen hardveres projekt. A találgatások és a pletykák alapján jó esély van arra, hogy az egyik ezek közül a már régóta levegőben keringő saját fejlesztésű VR eszközük lehet, de egyelőre még nem érkezett semmiféle megerősítése ezzel kapcsolatban, így érdemes ezt fenntartásokkal kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.